Ekinci Evet için sahada

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, referandum çalışmaları kapsamında bir araya geldiği vatandaşlara neden 'evet' demeleri gerektiğini anlattı.Ekinci 16 Nisanda yapılacak olan halk oylaması öncesi çalışmalarını dur durak demeden...

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, referandum çalışmaları kapsamında bir araya geldiği vatandaşlara neden ’evet’ demeleri gerektiğini anlattı.

Ekinci 16 Nisanda yapılacak olan halk oylaması öncesi çalışmalarını dur durak demeden devam ediyor. İlçe genelinde gerçekleştirdiği ziyaretlerde vatandaşlar, STK temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya gelen Ekinci, vatandaşlara 16 Nisanda yapılacak halk oylamasının önemini anlatıyor. Ekinci son olarak Ak Parti Eyyübiye İlçe Başkanlığıyla birlikte organize edilen toplantıda Direkli Mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Ekinci burada yaklaşık 2 saat süren istişare toplantısında neden ’evet’ denilmesi gerektiğini anlattı. Ak Parti Eyyübiye ilçe yönetim kurulu üyeleri ile bölgedeki bazı kanaat önderlerinin de katıldığı toplantıda konuşan Ekinci, yapılacak olan referandumun önemine değindi.

Ülkede istikrarın devamı ve istikbalimiz için ’evet’ dememiz gerekiyor diyen Ekinci konuşmasında, “neden böyle bir şeye ihtiyaç duyuldu. Darbeler olmasın diye. Neden böyle bir şeye ihtiyaç duyuldu. Terör olması diye. Neden böyle bir şeye ihtiyaç duyuldu. İstikrarı sağlamlaştırmamız lazım. İstikrarımızı kesin bir şekilde ilan etmemiz lazım istikbalimizi garanti altına almamız lazım bütün bunları yapmak için halk oylamasında evet çıkması gerekiyor. 15 yılda yapılan 80 yılda yapılanlardan kat kat fazla ki bir ülkede birileri bir uğraş verip yapılmış ise bu statüko vesayet dediğimiz milleti düşünmeyenler yani sadece kendisini düşünenler bertaraf edildiğinde düşünün nasıl hizmetin üretileceğini, şu anda bu olay parti olma meselesinden çıkmıştır. Şu anda bu parti meselesi değil milletin kendi meselesidir millet gidip kendi geleceğini oylayacaktır millet çıkacak evet ile bundan sonraki süreçte çok hızlı ve seri bir şekilde hizmet almak ister. İki başlılık kalkacak ortadan, koalisyon ihtimali kalmayacak, hükümet hizmet üretecek, meclis yasa yapacak, bu millet kimi isterse onu cumhurbaşkanı yapacak ve yetkiyi ona verecek” dedi.

“İkide bir erken seçime gidilmeyecek”

"İkide bir erken seçime gidilmeyecek" diyen ekinci konuşmasının devamında, “5 yıl boyunca sürdürecekler 5 yıl sonra yeni insanlarımız gelecek beğenmiş iseler seçecekler beğenmemiş iseler yine istediklerini iktidara getirecekler. Bunu garanti altına alacak bir sistemdir. Şunu diyebilirsiniz neden böyle bir şeye ihtiyaç duyuldu diye, zaten tek başına iktidar değil mi diyebilirsiniz. Şöyle bir şey var değerli kardeşlerim siz kendi eviniz veya işiniz ile uğraşıyor olurken günlük işleriniz ile uğraşıyorsunuz ama geleceğinize yönelik bir tavır alırsınız değil mi. İleride tekrar koalisyonlar ile karşılaşmayalım, tekrar bu ülkeye sıkıntı çıkartılmasın, darbeler yaşanmasın, terör bertaraf edilsin diye böyle bir referanduma ihtiyaç duyuldu. İnşallah 16 Nisanda sandık başına gideceğiz güçlü bir şekilde inşallah evet oyunu vereceğiz evetti verirken de bileceğiz ki bakanımızın uçağını indirmeyenlere tokat atmış olacağız” şeklinde konuştu.