Siverek'te 8 Mart Dünya Kadın Günü Etkinliği

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği kapsamında Siverek Fotoğraf Sanatçıları Derneğince "Kadınların Gözünden, Siverek Kadınları" konulu fotoğraf sergisi düzenlendi.Cumhuriyet Caddesi Tarihi Cıncıklı...

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği kapsamında Siverek Fotoğraf Sanatçıları Derneğince "Kadınların Gözünden, Siverek Kadınları" konulu fotoğraf sergisi düzenlendi.

Cumhuriyet Caddesi Tarihi Cıncıklı Hamam’da düzenlenen sergide, kırsal mahallelerde yaşayan bayanların fotoğraflarının yer aldığı 33 eser yer alıyor. SİVSAD Başkan Vekili Ferit Akçalı, çok zahmetli ve keyifli çalışma sonunda sergiyi düzenlediklerini belirterek, "Derneğimiz ile Diyarbakır’da bulunan Fotono 21 Derneği kadın fotoğraf sanatçılarının çalışmaları oldu. Bazen yağmur altında ıslandı bayan arkadaşlarımız, bazen de soğuk havada üşüdüler. 50 kadın fotoğraf sanatçısının katımlıyla düzenlediğimiz sergide emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" dedi. Serginin açılışını törenine katılan Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, fotoğraf sergisinde emeği geçenlere teşekkür etti. Yılmaz, "Bugün özel bir gün. Bugünü özel kılan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde bu anlamlı sergiyi açmak oldukça güzel bir duygu. Ben bu organizasyonda emeği geçen dernek yönetimine ayrı ayrı teşekkür ediyorum, SİVSAD Siverek, güzel projelere imza atıyor. Bayan kardeşlerimizin gözüyle Siverek’i tanıtmanın ayrı bir yeri ve önemi vardır. Biz de Siverek Belediyesi olarak, her türlü desteği sağlayacağız. Bu vesile ile tüm bayanların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Tarihi hamamda kadınların günlük yaşamını anlatan 33 fotoğraf fotoğrafın üç gün ziyaretçilere açık kalacağı bildirildi.