SEKTÖRDE ÜRETİM HATLARINI HIZLA GELİŞTİRDİ

Karaman'da Tel Örgü ve Panel Çit sistemleri başta olmak üzere üretimini yapan,

ASLANTEL FİRMASI, TERCİH EDİLMENİN GURURUNU YAŞIYOR

Karaman’da Tel Örgü ve Panel Çit sistemleri başta olmak üzere üretimini yapan Aslantel Firması, sektörde üretim hatlarını hızla geliştirdi. 

2009 Yılında tel örgü imalat montaj ve satış pazarlama üzerine kurulan Aslan Tel firması, iddialı hizmet dökümünün yanı sıra, deneyimli kadrosu ve geçmişten gelen tecrübesiyle bu sektörde yoluna hızla ve emin adımlarla büyüyerek devam ediyor. Aslan Tel Firması, 2015 yılı itibarı ile Karaman Organize Sanayi Bölgesinde panel çit sistemleri üretimine başlarken, geçen zamanda kendisini her gün yenileyerek, ürün çeşitliliğini girerek arttırmayı başardı.

Yaptığı üretim ve tel örgü işlemleri ile Karaman ve bölgesinde özellikle ciddi bir üretici sıfatını taşıyan firma özelliği ile arazi, bahçe, siteler ve spor sahaları başta olmak üzere yüksek düzeyde güvenlik sitemlerine de destek veriyor. 

Firma ayrıca, panel çit sistemleri başta olmak üzere, tel örgü, dikenli tel, beton direk, jiletli tel, bahçe kapıları, dekoratif çim çit, gölgelikli file, bodur elma istemleri ve spor sahalarında boy gösteriyor.

İlk etapta 2009 yılında Konya’da tel örgü ve panel çit üretimi ile faaliyetlerine başlayan Aslan Tel, 2015 Yılında Karaman Organize Sanayi Bölgesinde dekoratif panel çit üretimine başladı.

Firmanın dünden bugüne hikayesini anlatan Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Aslan,
“Her gün kendimizi yenileyerek Aslan Panel firması olarak bugünlere geldik. Ve ciddi bir üretici sıfatını taşımaktayız.

Aslantel aile şirketi olarak faaliyetlerimize il olarak 2009 yılında başladık. 2009 yılı sonunda Karaman’a geldik. Karaman’da tel örgü üretim ve imalatına başladık. 2015 yılında ise Osb Panel Çit, Çim Çit, Jiletli Tel ve dikenli tel üretimlerine başladık.  Toplamda 6 bin metrekare açık alan 6 bin metrekare de 3 bin 500 metrekare kapalı alanımızda hizmetlerimize devam etmekteyiz.

Bu işe baba mesleği ile başladık diyebiliriz. İşimiz uygulama ve montaj süreçlerinden hız kazandı. Belirli bir süre uygulama ve montaj işleri yaptık. Uygulama montaj işlerinin ardından ilk olarak Konya’da küçük bir yerde işyeri açtık. Daha sonra biz 2010 yılında Karaman’da şubemizi açtık. Tabi faaliyetlerimize hız vererek ardından 2015 yılında da Karaman Organize Sanayi Bölgesinde fabrikamızı kurduk. 

Öncelleri başka tel firmalarının uygulama ve montaj işlemlerini yapıyorduk. Sonrasında ise Aslantel firması olarak kendi işyerimizi açtık. Böylece 2021 yılına kadar iyi bir yol kat ettik. Şimdi de Karaman Organize Sanayi Bölgesinde tek olmak üzere panel ve çim çit üretimine girdik. İşlerimize Konya’da da devam ediyoruz. İç Anadolu bölgesinde özellikle satışlarımız aralıksız sürüyor.”dedi.

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ İLE KALİTE VE KAPASİTESİNİ ARTIRIYOR

34 yaşında olan genç girişimci Yusuf Aslan ilk ve ortaokulu Konya’da okuduktan sonra Karaman sanayisinde çıraklık ve ustalık işlerine devam etti. Sonrasında ise ticarete atıldı. “Çok şükür şimdi iyi yerlere de geldik.”diyen Aslan;

“Bugünümüze baktığımızda iyi bir başarı elde ettiğimizi düşünüyoruz. Ayrıca Karaman’a ve bölgemize böyle bir hizmet vermenin de memnuniyetini yaşıyoruz. Çünkü Karaman’da olmayan sektör ve üretim işlerine de devam ettiriyoruz. Yani Karaman halkının takdirini kazandık diyebiliriz. 

Ürün gruplarına da bakarsak puntalı hasar grubu, daha çok bahçe ve tarlalarda kullanılmak üzere örgü tel grubu, sitelerde, fabrikalarda duvar üstü kullandığımız yeşil panel üstü çit gruplarımız var. Bunların üzerine aynı zamanda jiletli tellerde yapabiliyoruz. Güvenliğini daha da artırmak için. Genelde hırsızların erişememesi için duvar üstü çitler daha da tercih ediliyor. Ve biraz da işler böylece daha da dekoratif oluyor ve güzel bir görünüm sağlıyor. Evlerde ve sitelerde ise aynı zamanda panel çit yaparak bunların üzerine de yeşil sunni çim çit uygulamasını yapıyoruz. Yani güvenlik amaçlı çalışmalarımız kurumlarda da başta belediyeler ve askeri kurumlar ve spor sahaları olsun akla gelecek her alanda uygulama ve montaj işlerini yerinde uyguluyoruz. Hammaddeleri işleterek müşterilerin istediği ölçü ve ebatlara göre de özel üretimler yapabiliyoruz.”dedi.
Teknik pesonel ve idari kadro olmak üzere toplamda çalışan, 70’e yakın personeli bünyesinde barındıran Aslan Tel Firması sahiplerinden Yusuf Aslan;

“Karaman’da merkezde 12’nin üzerinde semt sahalarında spor ve tenis kortlarının ve futbol sahalarında da çalışmalarımız oldu. Bu işler de bize yine iyi bir referans oldu. Aile şirketi olarak babam ve kardeşlerimle herkes ipin bir ucundan tutarak çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Karaman’ımıza ve bölgemize hizmet edebilmek için inovasyon ve gerekli yenilikçi çalışmaları da önem veriyoruz. 

Özel ölçü üretim için de çalışmalar yapan firma ayrıca, Çimli Bahçe Teli montajlarının yanında, Bahçe Çit Örtüsü ve Dekoratif Çit hizmetleriyle de son yıllarda sıkça tercih edilen ürün grupları arasında hizmetlerini sürdürüyor.