Sen Misin Küfür Eden...! Haberine Tekzip Kararı

E-karaman.com Haber sitesinde 10.01.2023 tarihinde yayımlanan 'Sen Misin Küfür Eden...!' haberine ilişkin Karaman Sulh Ceza Mahkemesi Tarafından verilen karar neticesinde tekzip ve cevap metni.

“Söz konusu yayınlanan haberde tasarlanmış olaylar tamamen gerçek dışı, müvekkilin şeref ve haysiyetini ile mesleki onurunu hedef alacak derecede hukuka aykırı saldırılar içermektedir. Haber içeriğindeki gibi ne bir yemekli toplantıda bulunmuş, ne her hangi bir kişiye karşı olumsuz sözler kullanmış ne de saldırıya maruz kalmıştır. Aynı şekilde hastaneye ve polise müracaat etmesi gibi durum da söz  konusu değildir. Haber içeriği tamamen gerçek dışıdır.

Müvekkilimiz Hüseyin Oğuz 45 yıllık gazeteci kimliğine sahiptir ve bir çok basın kuruluşunda başkanlık ve üyeliği bulunmaktadır. Hüseyin Oğuz; Sürekli Basın Kartı sahibi olup, Karamanoğlu Mehmet Bey Gazeteciler Cemiyetinin kurucu Başkanı, İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi, Türkiye Yazarlar Birliği Üyesi, Dünya Spor Yazarları Derneği Üyesi, Türkiye Spor Yazarları Derneği Karaman İl Temsilcisidir.

Müvekllimiz, açıklanmış olduğu gibi bir çok basın kuruluşunda başkanlık, üyelik ve temsilcilik yapmaktadır. Bu mesleğe yıllarını ve özverisini vermiş basın camiasında son derece saygın ve itibar sahibidir. Müvekkilimize yönelen bu iddia ve ithamlar bu saygınlığına saldırı amacı gütmektedir.  Bu sebeple Anayasa’nın 32. Maddesi ve Basın Kanunun Madde 14 ile korunan cevap ve düzeltme hakkını kullanıyoruz.

Yukarıdan bu yana sayılan ve kanuni düzenlemeler uyarınca, halen yayınlanmakta olduğunuz, htttps://www.e-karaman.com/sen-misin-kufur-eden/39389/ uzantılı haberlerin gerçeğe aykırı olması; müvekkilin şeref ve haysiyeti ile mesleki onurunu zedeleyici olması nedeniyle işbu tekzip ihbarının tarafınıza tebliğinden itibaren 3 gün içerisinde; Sorumlu gazetecilik ilkeleri gereği ve okurların doğru bilgilendirilmesi amacıyla, anılan yazıları her türlü yasal hakları saklı kalmak kayıtla müvekkilimiz adına tekzip ettiğimizi, işbu tekzip ihbarı ile basın kanunu ve tekzip kuralları gereğince en kısa sürede yayınlanmasının aksi takdirde hukuki ve cezai yolları kullancağımızı ihtaren bildiyorum.