SEYİRCİLER USULSÜZ ALINDI TFF KARAMAN'A CEZA YAĞDIRDI

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) kararları açıklandı. Kurul, Karaman'da Belediyespor'un ligdeki son maçında idareciler başta olmak üzere peş peşe cezalar uyguladı.

3.Lig’de Karaman’ı temsil eden Karaman Belediyespor Kulübünün, Yozgatspor 1959 Spor ile sahasında oynadığı müsabakada tribünlere usulsüz seyirci alınmasından dolayı 6.500 TL para cezası ile cezalandırılmasına oy çokluğu ile karar verildi. 
Aynı müsabakada Karaman Belediyespor Kulübünün, mensuplarının sosyal mesafe kuralına ve maske takma zorunluluğuna uymamalarından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle 3.000 TL, yine Karaman Belediyespor Kulübünün, mensuplarının müsabaka sonrasında toplu olarak fotoğraf çektirmelerinden dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına karar verildi.

30 GÜN HAK MAHRUMİYETİ ALDI

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK),  aynı zamanda Karaman Belediyespor Kulübünün, mensuplarının müsabaka sonrasında protokol tribününden inerek yeşil zemine girmelerinden dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle 3.000 TL ceza uyguladı. 
PFDK son olarak Karaman Belediyespor Kulübü idarecisi Bayram Uysal'ın, akredite edilmediği alanlarda bulunmasından dolayı talimatlara aykırılık ve  COVİD-19 Salgını nedeniyle müsabakalarda uygulanacak tedbirlere ilişkin talimat'ın 9/3. maddesi uyarınca ve FDT'nin 13. maddesinin uygulanması suretiyle 30 GÜN HAK MAHRUMİYETİ ve 6 bin 250 TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.