SİİRT'TEN KASTAMONU 'YA KARDEŞLİK ELİ UZANDI

Siirt'ten sel felaketinin yaşandığı Kastamonu'ya 3 yardım tırı gönderildi

Siirt Valiliğince sel felaketinden etkilenen Kastamonu'ya, içerisinde gıda ve hijyen ürünlerinin olduğu 3 yardım tırı gönderildi.

Siirt Özel İdaresi Araç Parkı'nda düzenlenen programda Kur'an-ı Kerim okundu dua edildi.

Vali ve Belediye Başkan Vekil Osman Hacıbektaşoğlu, kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşların büyük duyarlılık gösterdiğini söyledi.

Yaklaşık 3 bin koli gıda ve hijyen malzemesi ile bugün itibariyle 585 bin lira yardım toplandığını dile getiren Hacıbektaşoğlu, şunları kaydetti:

"Nerde ihtiyaç sahibi varsa nerde bir garip varsa her zaman millet ve devlet olarak onların yanında durduk. Biz böyle bir milletiz böyle bir devletiz. Kendi içerimizde yaşadığımı afet, kaza ve belalarda her zaman bir ve beraber olduk bir araya geldik. Tüm Siirtli vatandaşlarımız kurumlarımız ayağa kalkmıştır. Kastamonu'da, Sinop'ta ve Bartın'da yaşanan sel felaketindeki vatandaşların bir nebze olsun yaralarını sarmak için yardımları ulaştıracağız. Siirtli vatandaşlar, iş adamları kamu çalışanları genel yardım hesaplarına da yardımda bulunmuştur. Hesabımız açıktır, yarın an itibariyle 600 bin liraya yakın bir yardımı hesaba aktaracağız."

Yardım tırları daha sonra Kastamonu'ya uğurlandı.

Programa, Siirt Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Çetiner, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Halit Aziz Yılmaz, Kaymakam ve ilçe belediye başkanları ile kurum müdürleri katıldı.