Vali Mehmet AKTAŞ Dünya Engelliler Günü Vesilesiyle Düzenlenen Programa Katıldı

Vali Mehmet Aktaş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle Şırnak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Şırnak Üniversitesi 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen programa katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan program, açılış konuşmalarıyla devam etti.
        
        Programda, Vali Aktaş bir konuşma gerçekleştirdi.
 
        Konuşmasına 3 Aralık Engelliler Günü’nün tüm engelliler için hayırlara vesile olmasını dileyerek başlayan Vali Mehmet Aktaş, konuşmasının devamında;
 
        “Devletlerin gelişmişlik düzeyi insana verdikleri değerle ölçülmektedir. Bu doğrultu da engelli vatandaşların iyi bir eğitim almaları, istihdam imkanlarına ulaşmaları, hayat olanaklarının kolaylaştırılması, tedavileri rehabilitasyon süreçleri, barınma ihtiyaçları gibi çok doğal, medeni, insanı, ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlamak sosyal devletlerin en önemli görevleridir.
İşte bu doğrultuda Türkiye Cumhuriyeti Devletimizde bütün imkanlarını insanlarımızın ve engelli kardeşlerimizin hayatın doğrudan içerisinde olmalarını sağlamaya yönelik olarak seferber etmiştir.

        Özellikle son yıllarda bu doğrultuda değiştirilen mevzuatla birlikte şehirlerimizin altyapısını, engelli kardeşlerimizin günlük hayatlarını normal bir şekilde sürdürebilmelerine uygun hale getirilmesi, engelli kardeşlerimizin mümkün olduğunca üretim alanında istihdama kazandırılması için özellikle kota uygulamaları başta olmak üzere her türlü teşvik uygulaması yapılmaktadır.

        Yine çalışacak durumda olmayan kardeşlerimizin geçimlerini sağlamaları için çok ciddi kaynaklar aktarılmaktadır.
Ama her şeyden önemlisi zihinsel olarak, mantalite olarak toplum olarak engelli kardeşlerimizi kucaklayabilmemizdir. Her zaman onların yanında olmamızdır. İnşallah bugün bu bilinci yükselteceğiz.” dedi.

        Vali Aktaş, “Tüm engelli kardeşlerimize sağlıklı, sıhhatli uzun ömürler diliyorum.” diyerek konuşmasına son verdi.

        Program engelli öğrencilerin hazırlamış olduğu sema gösterisi, Şırnak İl Sağlık Müdürlüğünün hazırlamış olduğu kamu spotunun gösterimi ve çeşitli kamu kurumlarında çalışan personellerin hazırlamış oldukları işaret diliyle şarkı söyleme etkinliği ile devam etti.

        Programda, engelli öğrencilerin hazırlamış olduğu halay gösterisi ise seyirciler tarafından büyük beğeni aldı.
 
        Müzik ve şiir dinletilerinin de yer aldığı program; protokol tarafından gerçekleştirilen plaket takdiminin ardından Vali Mehmet Aktaş ve il protokolünün, rehabilitasyon merkezi öğrencilerinin hazırlamış oldukları sergiyi gezmesiyle son buldu.
 
        Programa; Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, Şırnak Ak Parti Milletvekili Rizgin Birlik, Şırnak Belediye Başkan V. Turan Bedirhanoğlu, Şırnak Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, Vali Yardımcısı Tayfur Elbasan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muzaffer Akçam, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, STK’lar ile çok sayıda vatandaş katıldı.