Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Sivas'a Farklı Bir Vizyon Katacak

İlimize kurulması kararlaştırılan yeni üniversitenin ardından rektör ataması da yapıldı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ile Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Prof. Dr. Mehmet Kul, Valimiz Salih Ayhan’ı makamında ziyaret etti.

18 Mayıs 2018 tarih ve 30425 sayılı resmi gazetede yayınlanan yükseköğretim kanunu ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun (7141 sayılı kanun) üzerine kurulan yeni üniversitenin ilimize hayırlı olmasını dileyen Valimiz Ayhan, “Valiliğimiz koordinesinde, yeni üniversite çalışmaları kurucu rektörümüzün atanmasıyla hız kazanacak. Bundan sonra Sivas Cumhuriyet Üniversitemiz ile birlikte biz de hızlı bir çalışma içerisine gireceğiz. El birliği ile üniversiteyi oluşturarak, kurumlarımızla koordineli bir şekilde yoğun çalışmamızı sürdüreceğiz. Yeni üniversitemizin fiziki altyapısına yönelik projeler, ciddi manada bir noktaya geldi. Yer ve imar çalışmaları da devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul’un görev yapacağı ve çalışmalarını sürdüreceği yeni bir ofis çalışmasının da planlandığını kaydeden Ayhan, “Ofisimizin yer tespiti yapıldı. Yakın zamanda açılışını gerçekleştireceğiz. Rektörümüz ile birlikte gece gündüz koşturup en kısa zamanda Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ne 10 binlerce öğrenciyi kazandıracak şekilde bir çalışmaya imza atacağız. Teknik bir üniversite olması hasebiyle şehrimize farklı bir vizyon katacak.” dedi.

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul ise atamasının yapılmasından dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Sivas halkına teşekkür ederek, en kısa sürede üniversitenin eğitim hayatına başlaması için çalışacaklarını kaydetti. 

Ziyarette Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Âlim Yıldız da yer aldı.