"Çocukların Koşa Koşa Okula Gitmesini Sağlamamız Lazım"

Valimiz Salih Ayhan, Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce hayata geçirilen "2023'e Doğru Eğitimde Değişim Dönüşüm Hareketi" kapsamında okullardaki çeşitli atölyelerin açılışını gerçekleştirdi.

Valimiz Salih Ayhan, ilk olarak Şehit Muhammed Onur Demir Anadolu Lisesi'nde ‘Robotik Kodlama Atölyesi’ açılışına katıldı. Burada konuşan Ayhan, 2023'e Doğru Eğitimde Değişim ve Dönüşüm Hareketi kapsamında il genelinde çeşitli etkinlikler yaptıklarını belirterek,  "Eğitime anlam veren ve eğitimi pratik-somut hale çeviren, çocukların becerilerini ortaya çıkaran projeleri öğrencilerimiz ile buluşturmaya devam ediyoruz. Çocuklarımız okulu bitirdiği zaman teorik bilgilerini en güzel şekilde yeteneğe çevirip mezun olacaklar. Bu tür ekinlerimiz devam edecek, okullarımıza yeni açılacak atölyeler ile ilimiz eğitimi daha zengin hale gelecek. Bu noktada eğitim camiamızın büyük gayretleri var." diye konuştu.
 
Ayhan, daha sonra Rehberlik Araştırma Merkezi'nde ‘Zekâ Oyunları Atölyesi Açılışı’na katıldı.
 
Okullarda eğitimi eğlenceli hale getirerek, bilgiyi eğlenceli bir şekilde çocukların zihnine aktarmak istediklerini kaydeden Ayhan, "Çocuklarımızı yormadan eğlenceli eğitim ortamı oluşturmamız lazım. Çocukların koşa koşa, heveslerini canlı tutarak okula gitmesini sağlamamız gerekiyor. Okullarımızı daha sempatik hale getireceğiz." şeklinde konuştu.
 
Açılışın ardından çocuklarla birlikte zekâ oyunu oynayan Ayhan, öğrencilere kitap hediye etti.
 
Namık Kemal İlkokulu'nu da ziyaret den Ayhan, burada da ‘Yabancı Dil Atölyesi Açılışı’nı gerçekleştirdi.Milli Eğitim Bakanlığı'nın yoğun çalışmalarla pilot bölgelerde yabancı dilin erken yaşta çocuklara öğretilmesi için projeler yürüttüğünü kaydeden Ayhan, "Biz de Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak erkenden bu işe başladık. Sınıflarımızda yabancı dil atölyeleri oluşturarak bu işi daha pratik hale getirmek istedik. Bu yaşta öğrenilen şeylerin unutulması mümkün değil. Yabancı dil insana ciddi anlamda bir özgüven verir. Dünyayı tanımayı kolaylaştırır. Bu vesile ile öğrencilerimize bu mekânları ve donatıları sunan Milli Eğitim Bakanlığımıza eğitimcilerimiz ve öğrencilerimiz adına teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Çocuklarla İngilizce konuşan Ayhan, sınıfları da gezerek öğrencilerle sohbet etti. Okulda öğretmenlerle de bir araya gelen Ayhan, "Öğretmenlerimiz, öğrencilerimizle doğru iletişim kanallarını ve kişiye özel öğretme tekniklerini bulduğunda başarı kaçınılmazdır." dedi.