Valimiz Ayhan, Her Fırsatta Köyleri Ziyaret Etmeye Devam Ediyor

Yıldız Dağı Kayak Merkezi programının ardından Valimiz Salih Ayhan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, merkeze bağlı Yakupoğlan ve Kurtlapa köylerini ziyaret etti.

Yakupoğlan köyü girişinde halkın teveccühleri ile karşılanan ve muhtarlıkta köy sakinleri ile bir araya gelerek hasbihal eden Ayhan; “Bölgeyi ve insanlarını çok iyi tanıyorum. Sizlerin gönlümüzdeki yeri ayrı. Bu yörede tarımsal sulama ve hayvancılık başta olmak üzere altyapı, içme suyu gibi birçok hususta kırsalda ki yaşam kalitesini artırmak bizlerin vazifesi” dedi.
 
Köyün Yıldız Dağı Kayak Merkezi ile birlikte her yıl yeni bir aşama kat ettiğini belirten vatandaşlar ise, yapılan ve devam eden tüm hizmetler için teşekkürlerini iletti. 

Daha sonra Valimiz Ayhan, ziyaretlerine akşam saatlerinde Kurtlapa köyü ile devam etti. Köy halkıyla sıcak ve samimi bir ortamda sohbet etme fırsatı bulan Ayhan, kendisine iletilen sorun ve talepleri bir bir dinledi. Valimiz Ayhan, "Bu bölge halkının Sivas halısı konusunda çok maharetli olduğunu biliyorum, Halk Eğitim merkezi koordinesinde kuracağımız yeni halı tezgâhlarıyla kadınlarımız üretecek ve Sivas'ın önemli bir markası olan geleneksel halılarımız tekrar gün yüzüne çıkacak sayenizde." dedi.