8 bin kişi, 12. Runatolia Antalya Maratonu'nda ter döktü

Uluslararası Runatolia Antalya Maratonu başladı. Küçüğünden büyüğüne 8 bine yakın yarışmacının katıldığı maratonda, engelli sporcular ve minik bebekler de anneleriyle ter döktü.Bu yıl 12'ncisi düzenlenen ve sportif özelliklerinin...

Uluslararası Runatolia Antalya Maratonu başladı. Küçüğünden büyüğüne 8 bine yakın yarışmacının katıldığı maratonda, engelli sporcular ve minik bebekler de anneleriyle ter döktü.

Bu yıl 12’ncisi düzenlenen ve sportif özelliklerinin yanı sıra, birçok yan etkinlik ve eğlenceler ile Türkiye’nin en büyük Life-Style Maratonu olan Uluslararası Runatolia Antalya Maratonu start aldı. Sabah erken saatlerde Cam Piramit önünde bir araya gelen 8 bine yakın sporcu, müzikler eşliğinde ısınma hareketleri yaptı. 40 farklı ülkeden binlerce yabancı sporcunun da katıldığı koşular renkli görüntülere sahne oldu. Maraton, yarı maraton ve 10 KM olmak üzere 4 ayrı kategoride düzenlenen yarışlarda, tekerlekli sandalyeli engelliler ve bebek arabalarıyla yer alan ailelerin katılması da dikkat çekti.

Spor festivali haline dönüştü

10, 21, ve 42 kilometre mesafesinde koşuların düzenlendiği maratonda sporcular, Cam Piramit önündeki anayol üzerinde başlayarak sırasıyla Sakıp Sabancı Bulvarı, Konyaaltı Caddesi, Cumhuriyet Meydanı, Kaleiçi Karaalioğlu ve Üçkapılar gidiş parkurlarından ilerleyerek aynı parkur üzerinden geri döndü. Spor festivaline dönüşen maratonda sporcular Atatürk Kültür Parkı’ndaki finiş çizgisine ulaşabilmek için birbirleriyle kıyasıya yarıştı.

"Çok heyecanlıyız"

Sivil toplum örgütlerine destek vermek için yarışmaya katıldığını söyleyen 69 yaşındaki emekli öğretmen Rıza Ezgin, "Hedefim 5 kilometre. Zorlansam da ter akıtsam da bir amaç için koşuyorum Bu bize zevk veriyor" derken, 21 kilometre koşacak olan 25 yaşındaki Selin Elgün de "3 saatte bitirmeyi planlıyorum. İnşallah güzel olur. Sporcuların çıkması için Türkiye’de bu tür koşuların daha çok yapılması lazım. Destekliyorum bu tür organizasyonları" diye konuştu.

İstanbul’dan gelen Elif Kurtulmuş da, yarışmaya ikinci kez katıldığını belirterek, "Çok güzel bir ortam var. İlk 21 kilometre koşum, o yüzden çok heyecanlıyım. Umarım bu yıl katılmayan herkes seneye de buraya gelme fırsatı bulur" diye konuşurken, ilk defa yarışmaya katılan Engelli sporcu Selda Göktuğ ise, çok heyecanlı olduğunu dile getirip, "Arkadaşımla beraber koşacağız. 10 kilometre koşacağım. Aslında ben standart engellilerin biraz dışında olduğum için etrafımdakiler, engellilerin yapamadığı şeyleri yapmama çok alışıklar" ifadelerini kullandı.