Banvit Türkiye Kupası'nı Bandırma'ya getirdi

Türkiye Basketbol Ligi'nin Bandırma temsilcisi Banvit, tarihinde ilk kez Türkiye Kupası'nı kazanmanın coşkusunu yaşıyor.Yoğun maç programı dolayısıyla Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar ve Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza'yı...

Türkiye Basketbol Ligi’nin Bandırma temsilcisi Banvit, tarihinde ilk kez Türkiye Kupası’nı kazanmanın coşkusunu yaşıyor.

Yoğun maç programı dolayısıyla Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar ve Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza’yı makamlarında ziyaret ederek başarılarını paylaşan yeşil-turunculular, Kara Ali Acar Spor Salonu’nda basın toplantısı düzenledi. Banvitspor Kulüp Başkanı Özkan Kılıç, Başantrenör Sasa Filipovski ve oyuncu kadrosunun katıldığı basın toplantısında Türkiye Kupası basına tanıtıldı.

Kılıç: "Başka kupaları da getireceğiz"

Banvitspor Kulüp Başkanı Özkan Kılıç, başarılarının bu kupayla sınırlı olmayacağını ve bu yıl başka kupaları da getireceklerine inandıklarını belirterek, "Bu mutlu tablomuzu basınla paylaşmak bizim için bir gurur. Bandırma basını bizim ilk kurulduğumuz günden beri yanımızda. Size minnettarız. Bu kupada sizin de payınızın büyük olduğuna inanıyoruz. Bu buluşmamızı seyahatlerimiz ve Avrupa Kupası maçlarımız nedeniyle bir hafta geciktirdik. Seyircimize de yarın Best Balıkesir maçından önce kupamızı paylaşabileceğiz. Bugüne kadar verdiğiniz desteği bundan sonra da görmek istiyoruz. Çünkü bu destek sayesinde başarımızın bu kupayla tamam olacağına inanmıyoruz. İnşallah bu sene başka kupaları da getireceğimize inanıyoruz" dedi.

"Kaygıya neden olacak bir durum yok"

Kulüp Başkanı Özkan Kılıç geçtiğimiz ay Brezilya menşeili bir firmaya satışı yapılan Banvit A.Ş.’nin bu sürecinin takımı nasıl etkileyeceği konusunda da basının sorularını cevapladı. Kılıç, "Anonim şirketin sahiplerinin değişmesi süreci henüz devam ediyor. Önümüzdeki günlerde tamamlanması bekleniyor. Bunlar prosedür aşamasındaki şeyler. Bunun haricinde de Ömer Bey’in önderliğinde onlarla yapılan kontratlarda kulübün sponsorluğu da söz konusu. Banvit’in sağladığı ortamı onlar da bir müddet bize sağlayacaklar. Bu zaten kontrat altına alındı. Bu yıl zaten böyle devam ediyor ve bundan sonra ki bir kaç yıl da beraberiz. Bunun elde edilecek başarılarla daha uzun soluklu olmasını ümit ediyoruz. Bu çalışmaları bu doğrultu da devam ettireceğiz. Yeni işin sahipleri olacak kişiler de buna sıcak bakıyorlar. Şu an için kulübümüzle alakalı kaygıya sebep olacak bir durum yok. Banvit A.Ş. için de öyle. Herşeyin kulüp adına güzel olacağına inanıyorum" diye konuştu.

"İnşallah tatlı rekabet kriz noktasına gelmez"

TBF Basketbol Ligi kapsamında Bandırma’da oynanacak Banvitspor - Best Balıkesir maçı için de görüşlerini aktaran Kulüp Başkanı Özkan Kılıç, "Yıllardan bu yana süren Bandırma Balıkesir tatlı rekabeti ile inşallah bir kriz noktasına gelmez. Bizim seyircimiz ya da bizim misafirperverliğimiz konusunda bir endişemiz yok ama ben bir müddet önce basından takip ettim. Bandırma Balıkesir futbol maçı ile ilgili bir takım sıkıntılar yaşanmış ama biz bunu hiçbir zaman basketbolda yaşatmadık ve yaşatmayacağız da. Ama çok spesifik, kendini bilmez, misafirlerimizi rencide edici insanlar çıkar mı çıkmaz mı bilemem ama çıkmaması için her türlü önlemi zaten aldık. Best Balıkesir de diğer takımlar gibi bizim misafir edeceğiz güzide kulüplerimizden bir tanesi. Çok güzel bir maç olacak. Maçın güzel yanı hem bir şehrin derbisi hem de onlar kritik bir süreçte. Maç kaybetmemeleri gerekiyor. Hakikaten onlar için sırat köprüsü bu maçlar. Hepsi altın değerinde. Bizim de üst sıralardan kopmamamız lazım Avrupa Kupası heyecanını sürdürebilmemiz için. Hem de artık biz zirve takımı olduk. Bu maçın bu nedenle kritik bir önemi var" şeklinde konuştu.

Filipovski: "Bize her türlü destek var"

Banvit ile hem ligde hem de Avrupa’da büyük başarılara imza atan Başantrenör Sasa Filipovski ise, "Banvit oyuncularına, şirketimize, sponsorlarımıza, taraftarımıza herkese çok teşekkür etmek istiyorum. Burada bize her türlü desteği veren ve sadece oynayacağımız oyuna konsantre olmamızı sağlayan bir organizasyon var. Bu organizasyonun içindeki herkese çok teşekkür etmek istiyorum. Bandırma halkına ve burada kendimizi iyi hissetmemizi sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Bandırma çok güzel, deniz kenarında kendisini çok rahat hissettiren bir şehir. Trafik yok, 24 saat kendimize ait bir salonumuz var. Bize her türlü desteğin sağlanması da ayrıca artılar" değerlendirmesinde bulundu.