Beşiktaş Stadı İzmir Marşı İle İnletti !

Beşiktaş UEFA Avrupa'da oynadığı çeyrek final maçından galip ayrıldı. Maça taraftarların tezahüratları ve koreografileri damgasını vurdu.

Beşiktaş, 14 yıl sonra Avrupa’da oynadığı çeyrek finalden galip ayrıldı. Beşiktaş – Olimpiacos maçına damgasını; maç sonundaki skordan çok taraftarların tezahüratları ve koreografileri damgasını vurdu.
 

Goller Daha İlk Dakikalarda Başladı

Beşiktaş ev sahipliğini yaptığı Olimpiacos maçında; 10. dakikada başarılı kafa vuruşuyla topu filelere gönderen Aboubakar ile 1 – 0 öne geçti. 22.dakikada ise; Quaresman’ın açtığı orta ile Babel, topu ağlara göndererek skoru 2 – 0 yaptı. 31.dakikada Olimpiacos farkı bire indirmesine rağmen Beşiktaş, mücadelesinden vazgeçmedi. 39.dakikada rakibine müdahalede bulunan Aboubakar, Beşiktaş’ın maça on kişi devam etmesine yol açtı. Karşılaşmanın ilk yarısını on kişi ve 2 – 1 önde tamamlayan Beşiktaş, Olimpiacos karşısında ikinci yarıda da mücadelesine devam etti.

İkinci yarının ilk golü 75.dakikada Babel’den geldi. Skorun 3 – 1 olması ile rahatlayan Beşiktaş, Olimpiacos Takımı’na gol attırmamak için rakibiyle sıkı mücadele ediyordu. Dakika 84’e gelindiğinde ise; Cenk Tosun aşırtma ile meşin yuvarlağı file ile buluşturmayı başardı.

Beşiktaş’ın efsaneleşmiş taraftar grubu Çarşı; Olimpiacos karşısında kazanılan bu galibiyeti tribünlerde doyasıya kutladı. Cenk Tosun’un attığı dördüncü golün hemen arkasından çalmaya başlayan Yunan müziği sirtaki ile coşan Beşiktaş taraftarı, bir anda İzmir Marşı söylemeye başladı. Kendi evleri olan Vodafone Arena’da Yunan rakibi Olimpiacos’u 4 – 1 gibi bir skorla mağlup etmenin coşkusunu yaşayan Beşiktaş taraftarı, bu coşkuyu “Mustafa Kemal’in askerleriyiz!” sloganıyla devam ettirdi.

Maçın sonunda Beşiktaş’ın teknik adamı Şenol Güneş için de tezahurat eden taraftarlar, maçtan çıkana dek stat sirtaki ile Yunan rakibine gönderme yaparak eğlendi.

Bugün Yunanistan’da çıkan bazı gazeteler, Beşiktaş’ın bu zaferi hak ettiklerini belirterek, kendi temsilcilerini de eleştiri yağmuruna tuttu.   

beşiktaş çeyrek final