Spor camiasında hareketli bir ay geride kaldı

Medya Takip Merkezi (MTM), Türkiye Spor Yazarları Derneği için hazırladığı Mart ayı raporunu açıkladı. Raporda ay boyunca en çok konuşulan takımlar, sporcular, kulüp yöneticileri ve teknik direktörler belirlendi. Buna göre, en çok konuşulan futbolcu Ricardo Quaresma olurken, adından en çok söz ettiren kulüp ise Fenerbahçe oldu. İşte Medya Takip Merkezi'nin raporuna göre spor camiasında öne çıkan başlıklar…

Medya Takip Merkezi, her ay olduğu gibi bu ay da spor camiasında öne çıkan isimlerin belirlendiği medya raporunu açıkladı. Beşiktaş'ın Portekizli yıldızı Ricardo Quaresma, listenin ilk sırasında yer alan isim oldu. Ünlü futbolcu geçtiğimiz ay oynan Ziraat Türkiye Kupası yarı finalindeki Beşiktaş-Fenerbahçe karşılaşmasında kırmızı kart görmüş ve tedbirli olarak kurula sevk edilmişti. Quaresma’nın alacağı ceza merak konusu oldu. TFF Tahkim Kurulu, kırmızı kart gören ve PFDK tarafından 5 maçla cezalandırılan Beşiktaş’ın yıldız oyuncusunun cezasını onadı. Şimdilerde aldığı cezalarla adından söz ettiren Quaresma, tekrar forma giymek için gün sayarken, ay boyunca medyada 14 bin 222 haberde yer alarak en çok konuşulan futbolcu oldu.

Bafetimbi Gomis ile Burak Yılmaz krallık yarışında

Bafetimbi Gomis, Süper Lig'de forma giydiği 26 maçta kaydettiği 26 golle krallık yarışında zirvede yer alırken, Burak Yılmaz ise görev aldığı 21 müsabakada attığı 20 golle ikinci sırada bulunuyor. Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Galatasaray-Trabzonspor maçında gözler ikiliye çevrilmişti. Gomis müsabakada gol şansı yakalarken, Yılmaz bu maçtan golsüz ayrıldı. Başarılı performanslarıyla dikkat çeken yıldız futbolculardan Gomis, 11 bin 830 haberin konusu olurken Burak Yılmaz, 9 bin 590 haberde adından söz ettirdi.