Süper Lig'de Son Durum Ne?

Spor Toto Süper liginde son 25. haftaya girilirken ligde hem şampiyonluk yarışında hem de süper lige tutunabilmek adına ligin alt kısmında zevkli ve heyecan dolu mücadeleler olmaktadır.

Spor Toto Süper liginde son 25. haftaya girilirken ligde hem şampiyonluk yarışında hem de süper lige tutunabilmek adına ligin alt kısmında zevkli ve heyecan dolu mücadeleler olmaktadır.

Süper Ligde 24. Yorumu

Spor Toto Süper liginde 24 haftasında hem şampiyonluk adayı takımların hem de küme de kalmaya çalışan ekiplerin kıyası mücadelesine sahne oldu.   

Şampiyonluğun en büyük adaylarından olan Beşiktaş kendi evinde Kayserispor ile karşılaştı. Kayserispor'un iyi oyunu Beşiktaş'ın bulduğu pozisyonları değerlendirememesi sonrasında Beşiktaş şampiyonluk yolunda tüm şampiyonluk adaylarının kazanıp 3 puan aldığı haftada çok önemli 2 puandan olarak büyük bir yara aldı.

Süper ligde kalma mücadelesinde en altta bulunan üç takım Çaykur Rizespor, Adanaspor ve Gaziantep spor rakiplerine mağlup olunca üst sıralardaki ekipler rahat bir nefes alırken, bu üç takım lige tutunacak bir dalları daha kırılmış oldu. Artık neredeyse dönüşü olmayan noktaya daha ligin bitimine 10 hafta kala varmış oldular.

24 Hafta Sonuçları ve Puan Durumu

24 Hafta 10 Mart Cuma günü oynanan Alanyaspor Fenerbahçe maçı ile başladı. Bu maçta Fenerbahçe rakibini 3-2 mağlup etti.

11 Mart Cumartesi günü 3 maç ile devam etti. Bu maçlarda Osmanlıspor Bursapor ile 1-1 beraber kaldı. Kasımpaşa Gaziantepsporu deplasmanda 2-0 yendi. Galatasaray da kendi evinde Gençlerbirliğini 3-2 mağlup etti.

12 Mart Pazar günü Süper ligte 3 maç vardı.. Bu karşılaşmalarda Konyaspor evinde Medipol Başakşehire 3-0 mağlup oldu. Çaykur Rizespor kendi evinde Antalyaspora 2-1 mağlup oldu. Gecenin kapanış karşılaşmasında Beşiktaş ile Kayserispor İstanbul'da 2-2 berabere kaldı.

13 Mart Pazartesi günü ise Trabzonspor ile Akhisar Belediyespor Manisa da karşı karşıya gelecek ve Spor Toto Süper ligi 24 haftası sona erecektir.

Bu sonuçlardan sonra Beşiktaş 54 puan ile liderliğini sürdürmektedir. 2. Sırada 2 puan geriden 52 puan ile Medipol Başakşehir takip etmekte, 3. Galatasaray'ın 46 puanı 4. Fenerbahçe ise 42 puanla rakiplerini takip etmektedir.

Düşme hattında ise 15 sırada 20 puanla Çaykur Rizespor, 16 sırada 17 puan ile Adanaspor, 18 sırada 16 puan ile Gaziantepspor bulunmaktadır.   

lig maçları