SÜREK AVCILARININ DURAĞI DEMİRYURT KÖYÜ'NDE YABAN DOMUZU AVI GERÇEKLEŞTİ

Karaman'da tarım alanlarında önemli zararlara yol açan yaban domuzlarına karşı sürek avları devam ediyor.

Karaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü öncülüğünde, Merkez Av Komisyonu ve Doğa Koruma ile Milli Parklar Karaman Şube Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen operasyon, 13-14 Ocak tarihlerinde Demiryurt köyünde gerçekleştirildi.

Tarım alanlarında ciddi zararlara yol açtığı belirlenen yaban domuzlarına karşı düzenlenen sürek avında, Merkez Av Komisyonu Başkanı Emrah Öget liderliğindeki teknik ekip, etkili önlemler alarak yaban domuzlarını etkisiz hale getirdi. Operasyonun amacı, tarımsal üretime zarar veren yaban domuzlarının popülasyonunu kontrol altında tutmak ve çiftçilerin zararlarını en aza indirmek olarak belirlendi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Hatice Bulut, operasyonun Bitki Sağlığı Uygulama Programı kapsamında gerçekleştirildiğini ve zirai üretime zarar veren yaban domuzlarına karşı profesyonel avcılar tarafından sürek avı düzenlendiğini belirtti. Bulut, "İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Sürek avı çalışmalarında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Operasyona katkıda bulunan kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini ileten Bulut, Karaman Avcılık Atıcılık Amatör Balıkçılık ve Spor Kulübü Derneği, İl Merkez Jandarma Komutanlığı, ve Tarım ve Orman Bakanlığı 8. Bölge Müdürlüğü ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Karaman Şube Müdürlüğü'ne desteklerinden dolayı teşekkür etti.

karaman haber karaman habercisi karaman haber siteleri karaman haber ajans karaman haber vefat edenler