Dünya Emekçi Kadınlar Günü Süleymanpaşa'da farklı kutlandı

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, Süleymanpaşa'da çeşitli etkinliklerle kutlanırken, Süleymanpaşa Belediyesi bir dizi farklı etkinlikle her kesimden kadını bir araya getirdi.Tekirdağ Valiliği önündeki Atatürk anıtına çelenk sunma...

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, Süleymanpaşa’da çeşitli etkinliklerle kutlanırken, Süleymanpaşa Belediyesi bir dizi farklı etkinlikle her kesimden kadını bir araya getirdi.

Tekirdağ Valiliği önündeki Atatürk anıtına çelenk sunma töreninin ardından, Süleymanpaşa Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Süleymanpaşa’ya bağlı Selçuk Mahallesi’nde her yaştan köylü ve kentli kadınları bir araya getiren etkinlikler gerçekleştirildi.

Etkinliklerin adresi Selçuk mahallesi oldu

Kent Konseyi Kadın Meclisi üyelerinin hazırladığı kadın haklarına vurgu yapan tiyatro oyunu kadınlar tarafından büyük bir ilgiyle izlendi. Oyun izleyicileri kahkahaya boğarken verdiği mesajlarla takdir topladı.

Tiyatro oyununun ardından Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Gamze Varol Saraçoğlu, Üreme Sağlığı ve Hakları konulu bir sunum yaptı.

Etkinlikler Süleymanpaşa Belediye Konservatuarı kadın halk oyunları ekibinin gösterisi ile devam etti. Etkinliğe katılan kadınlara pilav ve ayran ikramında bulunulurken, etkinliklerde hazır bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat da mahalle sakinleri ile sohbet ederek sorunları dinledi.

Zuhal Atasoy ‘Uzaklar’ı anlattı

Selçuk Mahallesi’ndeki etkinliklerin tamamlanmasının ardından eşiyle birlikte beş yılda Uzaklar isimli tekne ile dünya turu yapan, bu seyahat sırasında bir kız çocuğu dünyaya getiren Zuhal Atasoy Süleymanpaşa Gençlik Merkezi’nde kadınlarla buluştu. Okyanusta Kadın Olmak isimli panelde Zuhal Atasoy, beş yıllık yolculuk boyunca yaşadıkları ilginç olayları paylaştı ve seyircilerin sorularını yanıtladı. O dönemde hem televizyonda hem de basılı medyada dizi halinde yayınlanan Uzaklar belgeselinin hikayesi Süleymanpaşalı kadınlar tarafından ilgiyle takip edildi.