Hacivat ve Karagöz Minikler İçin Sahnelendi

Valiliğimiz ve Belediyemizce organize edilen programla, Türk Kültürünün geleneksel gölge oyunu Hacivat ve Karagöz, okul öncesi ve ilkokullarda öğrenim gören tüm öğrencilerimiz ile Tunceli Devlet Hastanesi'nde tedavi gören çocuklarımızla buluşturuldu.

Hacivat – Karagöz gösterisi, Kültür Bakanlığı Karagöz Sanatçıları Mehmet Melih Salcan ve Mahmut Salcan tarafından İlk olarak İl Kültür Merkezinde sahnelendi.
 
Çocuklarımız, iki gün boyunca sahnelenen gölge oyunu Karagöz ve Hacivat ile doyasıya eğlendi.
 
Hastanede Tedavi Gören Çocuklarımıza Özel Gösteri.
 
Tunceli Devlet Hastanesi’nde de sahnelenen Hacivat – Karagöz gösterisiyle, burada tedavi gören çocuklarımız hem moral buldu hem de Hacivat ve Karagöz ile tanıştı. 
 
Hem gölge hem de canlı gösterim ile öğrencilerin karşısına çıkan ekip, minikleri kahkahalara boğdu. Programda ayrıca Maymun Çita’nın Cahit Kaşıkçılar ile yaptığı sohbet de çocuklarımız tarafından beğeni ile izlendi.
 
Çocuklarımızla birlikte Hacivat ve Karagöz’ü izleyen Vali/Belediye Başkan V. Tuncay Sonel, “Kültürümüzü gelecek nesillere taşımak maksadıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Geleneksel Türk tiyatrosunun en güzel örneklerinden biri olan Hacivat ve Karagöz oyununu çocuklarımızla buluşturduk. Özellikle günümüzde çocuklarımızın geleneksel Türk kültürü ile buluşmasını çok önemsiyoruz. Düzenlediğimiz programlarla çocuklarımız doyasıya eğlendi. Hastanede tedavi gören çocuklarımız için özel olarak düzenlenen programda ise çocuklarımız aileleriyle birlikte Hacivat ve Karagöz’ü izleyerek moral bulup, keyifli anlar geçirdiler. Bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.