İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'nun Tunceli Ziyareti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çeşitli inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Tunceli'ye geldi.

Vali/Belediye Başkan V. Tuncay Sonel ve komutanlarımız tarafından karşılanan Bakan Süleyman Soylu, ilk olarak 2. Jandarma Komando Özel Harekat Tabur Komutanlığında kahraman JÖH ve PÖH’lerimizle kahvaltıda bir araya geldi.

Kahvaltı sonrası konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, güvenlik güçlerimizin, olumsuz hava şartlarına rağmen şu an Türkiye genelinde 311 operasyon yürüttüğünü aktardı. Son iki yılda terörle mücadele tarihinin en önemli rakamlarına Tunceli’de ulaşıldığını ifade eden Bakan Soylu, “2018 yılının son günlerinde Tunceli’de olmamın bir sebebi var. 2017 ve 2018’de Tunceli hem PKK ile mücadelede hem MLKP ile mücadelede, hem DHKP-C ile mücadelede hepsinde destan yazdınız. Terörle mücadele tarihimizin en önemli rakamlarına Tunceli’de ulaştık. Bu konuda hem ülkemizi hem de milletimizi rahatlattınız. Size teşekkür etmek için geldim. Şu anda 311 operasyon yapıyoruz. Bu operasyonların kimisi 2500 metrede, kimisi 3100 metrede, kimisi şehir içinde kimisi kırsalda. Bunun bir tek sebebi var. Kazıyıp atmak. Onları yakaladık, kıstırdık ve gereğini de yerine getiriyoruz.” dedi.
 
“Telsiz Konuşmalarını Dahi Kestiler”

Güvenlik güçlerimizin yürüttüğü başarılı operasyonlarla destan yazdığını belirten Bakan Soylu,“Yurt içinde yaklaşık 700 terörist kaldı. Telsiz konuşmalarını dahi kestiler. Korkudan ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar. Geçen gün burada yine fare gibi sıkıştıkları o mağarada onlara gereğini yerine getirdiniz, o mağarayı başlarına yıktınız. Milletimiz o kadar rahatladı ki. Kalleşlik yapmaya çalışanlara gerekli cevabı en güçlü şekilde verdiniz. Aslında başlarına yıkılan o mağara değildi. Başlarına yıkılan o sapık felsefeleri, o kötü düşünceleri, kendilerini yurt içinde ve yurt dışında desteklemeye çalışanların moralleriydi. Allah sizden razı olsun. Tüm hükümet üyelerimiz, tüm devletimizin birimleri sizinle birliktedir. Allah'ımıza şükürler olsun. Çok güçlü bir devletiz. Zırhlılarımız, insansız hava araçlarımız, helikopterlerimiz, uçaklarımız, gemilerimiz ve kendi ürettiğimiz mühimmatlarımız var. Çok az kaldı. Bu kış aralıksız, hangi şartlarda olursa olsun geçen gün yaptığınız gibi Sayın Cumhurbaşkanımızın deyimiyle onları inlerinde bulup gereğini yerine getireceksiniz. Bahara sağ çıkmaya çalışıyorlar. Korkup, ürküp fare gibi deliklere kaçıyorlar. Üniversitelere gidip sizi dağa götürüyoruz diyenlerin her biri kaçacak delik arıyor. Bunu da siz sağladınız.” diye konuştu.

Tunceli temasları kapsamında Valiliğimizi de ziyaret eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ilimizde yürütülen çalışmalar hakkında Vali/Belediye Başkan V. Tuncay Sonel'den bilgi aldı.Vali Sonel ise görüşmede, ilimizde yürütülen projelerin eski ve şimdiki hallerine yönelik görselleri kullanarak yaşanan büyük değişim hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya bilgi verdi.Valilik ziyaretinin ardından Millet Bahçesi'ni gezen Bakan Soylu, sporcu çocuklarımız ve gençlerimiz ile bir araya geldi. Sporculara çeşitli hediyeler veren Soylu, onlarla kafa topu oynadı. Bakan Soylu, ardından Millet Kıraathanesi'ne geçti. Burada gençlerimizle bir araya gelen İçişleri Bakanı Soylu çay, içip söylenen türkülere eşlik etti.İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, daha sonra Vali/Belediye Başkan V. Tuncay Sonel ile birlikte 15 Temmuz Şehitler Parkımızda incelemelerde bulundu.
AK Parti İl Başkanlığını da ziyaret eden Soylu, daha sonra Tunceli’de açılan 3 tekstil fabrikasından biri olan ve 225 vatandaşımızın istihdam edilip Tunceli’de ilk ihracatın yapıldığı Peri Tekstil Fabrikasını ziyaret etti. Bakan Soylu burada çalışanlarla sohbet edip talep ve sıkıntılarını dinledi.
Fabrika ziyaretinin ardından çarşıda esnaflarımız ve vatandaşlarımızla da bir araya gelip sohbet eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çay Keyfi Sokağımızı, Kent Meydanımızı ve Yeraltı Çarşımızı da ziyaret etti.

Bakan Soylu son olarak ilimizdeki kanaat önderleri ile yemekte bir araya geldi. Burada konuşan Soylu, ilimizde yaşanan değişim ve dönüşümü şu sözlerle ifade etti: “Tunceli’ye birçok kez geldim. Bugün başka bir Tunceli gördüm. Bazı esnaflarımızla da ahbap olduk. Ben de burayı özler oldum. Tunceli’ye Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleriyle çok şey yaptık. Tunceli Munzur Çayı kıyısında  80 bin metrekare yeşil alan ve park yapıldı. Gondol sefaları yapıldı. İzledikçe çok mutlu olduk. Tunceli istihdamda 81 il arasında sonuncuyken kurulan fabrikalar ve yeni iş alanlarıyla 4. sıraya yükseldi. Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulan ve şu anda 225 vatandaşımızın iş başı yaptığı Peri Tekstil Fabrikası'nda 5 ayda ihracat seviyesine gelindi. Fabrikada üretilen ürünlerin yer aldığı ilk ihracat Polonya, Almanya, İngiltere, Fransa, Rusya, İspanya, Romanya, Ukrayna olmak üzere 8 Avrupa ülkesine ve Avustralya’ya gönderiliyor. Tunceli’de ilk kez ciddi manada ihracata başlanmış oldu.

2017 yılında Tunceli’de çalışan kişi sayısı 8 bin 682 iken, şu anda çalışan kişi sayısı 11 bin 321  kişi.İstanbul ve Ankara’da bile yokken Tunceli’de artık klimalı, modern duraklar var. Kavuştuğu huzurla turizmde atağa geçen Tunceli’ye son bir yıl içerisinde gelen turist sayısı geçmiş yıllara göre 3 kat arttı. Tunceli’ye 2017 yılında toplam 2.692.448, 2018 yılı aralık ayına kadar toplam 3.943.890 araç giriş yaptı. Otellerin doluluk oranı ise yüzde 92 oldu.Tunceli’de 25 kilometre asfalt, 23 kilometre stabilize, 22 kilometre beton yol yaptık. 28 bin metrekare parke yol döşedik. 26 adet oyun parkı, 6 adet semt spor sahası, 1 kadın kültür merkezi, 1 kadın dayanışma merkezi yaptık. Bu şehirde bir kaç yıl öncesine kadar akşam 19.00’dan sonra sokağa çıkılamıyordu. Oysa şimdi vatandaşlarımız  gece yarılarına kadar aileleriyle birlikte sokaklarda, parklarda, Munzur ve Pülümür Çayları kıyısında rahatça dolaşıyorlar.”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, buradaki değerlendirmelerinin ardından ilimizden ayrıldı.