Türk Dünyası Doğa Kampı Projesi  hayata geçiyor

Türk Dünyası Kültür Park alanına ilave olarak şehre gelen yerli ve yabancı ziyaretçi, sporcu ve kamp yapmak isteyenlerin kalabileceği,

KARAMAN’A BUNGALOV EVLER YAPILACAK

Türk Dünyası Doğa Kampı Projesi  hayata geçiyor.

MEVKA 2018 Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında Karaman Belediyesi tarafından başvurusu yapılan “Türk Dünyası Doğa Kampı Projesi” başarılı bulunarak destek almaya hak kazanmıştı.

Karaman Bölgesi’nin doğal, tarihi, dini ve kültürel turizm potansiyelinin arttırılmasına katkı sağlamak için belirlenen projeye MEVKA ajansı tarafından ilk etapta 643.092,57 TL destek belirlendi.

Bu proje ile aynı zamanda Karaman’da gençlerin, sporcuların ve doğa tutkunlarının doğa sporlarını severek yapacağı kamp alanı oluşturularak, Karaman’da doğa turizmini geliştirip şehre gelen ziyaretçi sayısı artırılacak, konaklamaları sağlanması ve şehrin ekonomisine katkıda bulunulması amaçlanıyor.

Karaman Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü de Türk Dünyası doğa kampı kapsamında konaklama tesisinde yapılacak (Bungalov evler) ve çevre aydınlatması yapım için 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edileceğini duyurdu.

Türk Dünyası Doğa Kampı Kapsamında izopan prefabrik sistem bungalov evler, bekçi kulübesi, spor tesisleri destek binası ve kamp alanı çevre aydınlatması işi için inşaat, mekanik ve elektrik işlerinin yapılacak.

Proje kapsamında, hali hazırda Karamanlı vatandaşlara hizmet veren Türk Dünyası Kültür Park alanına ilave olarak şehre gelen yerli ve yabancı ziyaretçi, sporcu ve kamp yapmak isteyenlerin kalabileceği,  prefabrik yapı özelliğinde 72 kişi kapasiteli 50 m²’lik 12 ev, 120 m²’lik çok amaçlı toplantı ve etkinlik salonu, macera parkı, yirmi dört oyunlu ip parkuru, tırmanma duvarı vb. oyunların ve malzemelerinin bulunduğu etkinlik alanı ve 20 kişilik paintball sahası hizmete sunulması planlandı.



 

bungalov ev türk dünyası park doğa kampı karaman proje haber