TÜRKİYE'DE İLK ŞUBESİNİ KARAMAN'DA AÇTI

MERKEZİ Ankara'da kurulan Kızılelma Ocakları Eğitim ve Kültür Derneği,

KIZILELMA OCAKLARI TÜRKİYE’DE İLK ŞUBESİNİ KARAMAN’DA AÇTI

MERKEZİ Ankara'da kurulan Kızılelma Ocakları Eğitim ve Kültür Derneği, Türkiye çapında yapılanmaya gitti. Dernek, ilk şubesini Karaman'da görkemli bir katılım ve mehteran şöleni eşliğinde coşku, çeşitli ikramlar ve dualar eşliğinde hizmete açtı.

Milli kültürün, ahlâk ve fikir hayatının geliştirilmesi, milli birliğin kuvvetlendirilmesi, toplum yapısının sağlamlaştırılması ve Türklüğün yüceltilmesi amacıyla kolları sıvayan Kızılelma derneği, yurt çapında ilk teşkilatını Karaman'da hizmete açarken, Derneğin Genel Başkanlık Yönetiminde ise Karaman'da faaliyet gösteren Ahmet Sonkur ve Ahmet Yurtbaş'da görev aldı.

Külhan Mahallesi 2. İstasyon Caddesi Gümüşler İş Merkezinde 1. katında hizmete açılan derneğin açılışına Kızılelma Derneği Genel Başkanı Hakkı Polat’ın yanı sıra Genel Başkan Vekili Ahmet Sonkur, Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yurtbaş, İl Başkanı Muharrem Ayaz, Teşkilat Başkanı Hakan Şahiner, İl Sekreteri, Nur Bektaş, Başkan Vekili Yücel Sarı ve teşkilat üyeleri ile çeşitli sivil toplum örgütleri temsilcileri ile yüzlerce vatandaş katıldı.

"BİZİM İÇİN BİR SEVDADIR TÜRKİYE"

Amacına uygun olarak sohbetler, seminerler, konferanslar ve çeşitli toplantılar düzenleyerek, Millî ülkünün kuvvetlenmesine ve yayılmasına gayret etmek ve üyelerini millî fikir ve ülküler konusunda yetiştirmeyi hedefleyen Kızılelma Derneğinde Genel Başkan Hakan Polat Karaman'da yaptığı konuşmasında, Milli Birliğe dikkat çekerek, genç nesle hep birlikte sahip çıkılması konusunda da mesajlar verdi. Polat konuşmasında;

“Önümüzde ülkemizin geleceği var. Yüzyıldır kelepçe vurulan bu memlekette, yeni yüzyılda sayın Cumhurbaşkanımızla beraber yeni yüzyıllara imza atmak için Kızılelma Ocakları Teşkilatları kuruldu. Çünkü bizim için bir sevdadır Türkiye. Bizim için bir sevdadır Turan,  Bizim için Türk İslam Birliğidir Turan. Bizim için dünyanın her tarafında her Türk kardeşimize ulaşana kadar hedefinden sapmayan hedefine giden bir gençlik yetiştirmek amacımızdır."dedi.

GENÇLİĞİMİZİ UYUŞTURUCU İLLETİNDEN KURTARACAĞIZ

Ülkede özellikle gençleri etkisi altına alan uyuşturucu sorununa da dikkat çeken Polat, 

"Bugün ülkemizde ciddi anlamda uyuşturucu batağında gençlerimiz var. Bir tane gencimizi kazanmak istiyorsak, siyasi particiliği bir tarafa bırakıp o gençliğe nasıl sahip çıkacağımızın hesabını yapmalıyız. Bugün gençlerimiz elden gidiyor. Ben buradan ebeveynlere de sesleniyorum. Gelin beraber olalım. Bu ülke bizim. Başka Türkiye yok. Başka Turan yok. Çocuklarımıza sahip çıkalım. Çünkü bizim bizden başka dostumuz yok. Yarın bir savaş çıksa bizim etrafımızda bir tane dostumuz yok. Onun için Kızılelma Ocaklarına Karaman'da sahip çıkın. Kızılelma Ocakları, gençliğin, milliyetçiliğin ve muhafakazar yapının gerçekten mihenk taşı olacaktır. Hep birlikte gelecek nesillere inşallah hep beraber güzel tohumlar atacağız. Hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyor, Derneğimizin ve Ocağımızın Ülkemize, Karaman'ımıza ve milletimize hayırlara vesile olmasını dilerken siz katılımcılara ve emeği geçen tüm üyelerimize teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum."dedi.

Kızılelma Derneği Genel Başkan Vekili Ahmet Sonkur ve Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yurtbaş'da katılımcılara teşekkür ederken, yapılan konuşmalar ve görkemli mehteran merasiminin ardından Karaman halkına açılışa özel etli pilav ikram edildi.

İkramların ardından okunan dualar sonrası Kızılelma Derneği Karaman Teşkilatı, kurdele kesimi sonrası “Türklük” sloganları eşliğinde hizmete açıldı.

E-Karaman Gazetesi olarak Kızılelma Derneği Karaman Teşkilatını tebrik eder, bundan sonraki faaliyetlerinde başarılar dileriz. 

KIZILELMA DERNEĞİ KARAMAN TEŞKİLATI YÖNETİMİ VE GÖREV BÖLÜMÜ

Muharrem Ayaz'ın İl Başkanlığı görevini üstlendiği Kızılelma Derneğinde, Türk Dünyasından Sorumlu Birim Başkanlığına Barış Eröksüz, Siyasi ve Hukuki İşler Birim Başkanlığına İsa Koca, Ekonomiden Sorumlu Birim Başkanlığına Cem Dişci, Sosyal Politikalar Birim Başkanlığına Veysel Çelik, Sivil toplum ve Halkla ilişkiler Başkanı İsmet Kol, Tanıtım ve Medya Birim Başkanlığına Gülseren Atabay,  İdari ve Mali İşler Başkanlığına Hüsna Yılmaz, Kadın Kolları Başkanlığına, Handan Kahraman, Gençlik Kolları Başkanlığına Recep Emre Erduran getirilirken, Yönetim Kurulu Üyeleliklerine de Zübeyde Şahiner, Hüseyin Can Eröksüz, Eyüp Boynukalın ve Celalettin Koca göreve getirildi.


 









































Kızılelma Ocak Teşkilat Karaman Ankara Hakkı Polat Ahmet Sonkur Haber Gundem Mehteran