TÜRKİYE'NİN EN YÜKSEK KÖPRÜSÜ TÖRENLE ULAŞIMA AÇILDI

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Video Konferansla Katıldığı Beğendik Botan Köprüsü Törenle Ulaşıma Açıldı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni, Doğu Anadolu Bölgesi'ne bağlayan Beğendik Botan Köprüsü törenle ulaşıma açıldı. 
Van-Tatvan-Bitlis ile Siirt ve Şırnak hattını birbirine bağlayan köprünün açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlantıyla, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun da katıldığı törenle yapıldı.
Bakan Karaismailoğlu, Siirt'in Pervari ilçesi Beğendik beldesinde düzenlenen ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferansla katıldığı açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'de her geçen gün yeni bir projenin vatandaşın hizmetine sunulduğunu belirtti.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye'nin en yüksek köprüsü olan Botan Çayı Beğendik Köprüsü ve Bitlis Küçüksu-Hizan-Pervari Siirt yolunun, Van'dan Pervari'ye seyahat süresini 5 saaten 2 saate indireceğini söyledi.
"Bu köprü her şeyden önce kalpleri birleştirsin, kalpten kalbe kardeşlik köprüleri kursun diye yapıldı." ifadesini kullanan Karaismailoğlu, "Allah'ın izniyle, artık korkarak çıkılan yolculuklar tarihe gömülecek. Gözyaşları içinde geçilen Botan Çayı güle oynaya ve türkü söyleyerek geçilecek." dedi.
Bakan Adil Karaismailoğlu, 2014'te yapım çalışmalarına başlanan Beğendik Köprüsü'nün 210 metre orta açıklığıyla "dengeli konsol" sistemde Türkiye'nin en uzun orta açıklıklı köprüsü olduğunu bildirerek, şunları kaydetti:
"Toplam 450 metre uzunluğundaki köprümüz 14 metre genişliğindedir. Köprünün yüksekliği ise 165 metredir. Tasarımından proje ve inşasına kadar tamamen yerli mühendis ve işçilerinin emeğiyle yapılan Beğendik Köprüsü'nde yüzde 100 yerli malzeme kullanılmıştır. Bu projenin bölgede sağlayacağı ekonomik ivmeyle Botan Vadisi ve Botan Çayı bir turizm merkezine dönüşecek."
Bakan Karaismailoğlu, açılışın ardından beraberindeki Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, Siirt İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Hilmi Atabay ve İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay, Pervari Kaymakamı Musa Aydemir, Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan ve Beğendik Belde Belediye Başkanı Gürgin Özdemir ile köprüde yürüyerek incelemede bulundu, araç kullandı, ardından Botan Çayı'nın geçtiği vadiye karşı özçekim yaptı.

siirt üniversitesi siirt hava durumu siirt siirt haber siirt besyo