URGAN MAHALLESİ SAKİNLERİ TAŞINACAK MI ?

Karaman'da son yıllarda bilmece haline gelen ve besicilik sektörü ile hayvancılık tesislerinde geçimlerini sağlayarak ikamet eden Urgan Mahallesi sakinlerinin geleceği bilinmiyor.

URGAN MAHALLESİ SAKİNLERİ TAŞINACAK MI ?

Karaman’da son yıllarda bilmece haline gelen ve besicilik sektörü ile hayvancılık tesislerinde geçimlerini sağlayarak ikamet eden Urgan Mahallesi sakinlerinin geleceği bilinmiyor.

Çevresi yeniden yapılaşmayla imara açılan ve adeta Toplu Konutların ortasında kalan Urgan Mahallesinde yaşan besiciler için geçen yıllar ve süreye rağmen bir yer bulunamadı.

Urgan mahallesinin taşınma talebi doğrultusunda Karaman'dan gönderilen şikayet ve talep dilekçeleri sonucunda önceki yıllarda Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dilekçe Komisyonu Başkan ve üyeleri bölgede incelemelerde bulunmuştu.

Konuyla ilgili dönemin mahalle muhtarları da birçok kez TBMM’ye dilekçe göndererek, bu tesislerin taşınmasını istemişti.

Yapılan gezi ve incelemelerinin ardından Komisyon üyeleri Karaman’da bir dizi inceleme yaparak mahallenin taşınmasıyla ilgili görüş alışverişinin ardından hayvancılık tesislerinin kent dışarısına taşınması amaçlamıştı.
Uzun yıllar şehir dışına taşınması konusunda çözüm bekleyen Urgan Mahallesi için henüz net bir yer belirlenmezken, muammanın ortasında kalan mahalle sakinleri akıbetlerini beklemekten başka çaresi de kalmadı.



urgan karaman mahalle i̇stimlak haber