Vali/belediye Başkan V. Sayın Osman Hacıbektaşoğlu'nun 24 Temmuz Basın Bayramı Mesajı

24 Temmuz, 'Gazeteciler ve Basın Bayramı' kutlu olsun.

İçinde bulunduğumuz iletişim çağında her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme hakkı modern dünyada tartışılmaz bir gerçektir.

Bu anlamda milli değerlere saygılı, kişi hak ve özgürlüklerini temel alan bir anlayışla, içinde bulunduğu toplumu daha ileriye taşıyacak bir yaklaşımla görevini yerine getiren basın, demokrasimizin en büyük güvencesidir.

Kamu yararını gözeterek, gazetecilik mesleğinin gerektirdiği ilkelere uyan bir habercilik anlayışı, toplumsal bilincin ve demokrasinin gelişmesine büyük katkı sağlamaktadır.

Tarafsız, güçlü ve sorumluluk alan bir yerel basının da sosyal, kültürel ve ekonomik yönden ilimizin kalkınmasında büyük rol oynayacağı açıktır.

Her türlü zorluğa rağmen sorumluluk bilinciyle, basın ahlak ilkeleri doğrultusunda çalışan basın mensuplarımızın her zaman yanındayız.

Bu duygu ve düşüncelerle, halkımızın haber alma hakkını hayata geçirme gayretiyle zor şartlarda görev yapan tüm basın mensuplarımızı ve basın kuruluşlarımızın "24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyor, çalışmalarında başarı ve esenlikler diliyorum.”

siirt siirt ilçeleri siirt obs siirt valiliği siirt üniversitesi