Halepçe katliamının yıldönümü

Hak ve Kardeşlik Derneği (HAKK-DER) ile Van Hüseyin Çelik Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından Halepçe katliamının yıldönümü nedeniyle bir program düzenlendi.Van Anadolu İmam Hatip Lisesinin konferans salonunda gerçekleştirilen "Halepçe'yi...

Hak ve Kardeşlik Derneği (HAKK-DER) ile Van Hüseyin Çelik Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından Halepçe katliamının yıldönümü nedeniyle bir program düzenlendi.

Van Anadolu İmam Hatip Lisesinin konferans salonunda gerçekleştirilen "Halepçe’yi anma ve anlama" programı çok sayıda davetli katıldı. Programda konuşan HAKK-DER Genel Başkanı Doç. Dr. Naki Erdemir, mazlumun dinini ve ırkını sormadan sahiplenmeleri gerektiğini söyledi. Erdemir, “Halepçe’de insanlar Müslüman oldukları için katledildiler. 5 bin kişinin ölümüne dünya sessiz kaldı. Tıpkı Bosna gibi, Filistin gibi emperyalist güçler buna ses çıkarmadılar. Bu programla bizler ümmetin mazlumlarını anmayı kendimize görev kabul ettik. Bu açıdan Halepçe dünyanın yüz karası bir katliamdır. Bu vesileyle tüm şehitlerimize de rahmet diliyorum" dedi.

Gazeteci-yazar Bayram Zilan’ın da bir konuşma yapmasının ardından gazeteci-şair Mehmet Feyat okuduğu şiirlerle dinleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Feyat, Halepçe’nin mazlum bir diyar olduğunu belirterek, bu mazlum canları hatırlayan ve anma programı yapan HAKK-DER’e teşekkür etti.

Sanatçı Nurhan Atmaca ve Yusuf Sahik’in türküler seslendirdiği program, Hüseyin Çelik Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hazırladığı Halepçe ve elma kokulu kimyasal gazları konu alan tiyatro gösteriminin ardından son buldu.