Kapıköy sınır kapsından 1 martta 3 bin 174 yolcu giriş yaptı

Doğu Anadolu Gümrük Bölge Müdürü Mehmet Çelebi, son zamanla turistik amaçlı yolcu girişlerinin artması sebebiyle Kapıköy Sınır Kapısında incelemelerde bulundu. Kapıköy sınır kapsından 1 martta 3 bin 174 yolcu giriş yaptı.Doğu Anadolu...

Doğu Anadolu Gümrük Bölge Müdürü Mehmet Çelebi, son zamanla turistik amaçlı yolcu girişlerinin artması sebebiyle Kapıköy Sınır Kapısında incelemelerde bulundu. Kapıköy sınır kapsından 1 martta 3 bin 174 yolcu giriş yaptı.

Doğu Anadolu Gümrük Bölge Müdürü Mehmet Çelebi, Kapıköy sınır kapısında yolcuların rahat, huzurlu ve seri bir şekilde yurda giriş yapabilmelerini teminen gerek pasaport gerekse gümrük peronlarında incelemeler yaptı. Son günlerde sınır kapısında turistik amaçlı yolcu giriş çıkışlarındaki artışlara karşın herhangi bir aksaklığa sebebiyet verilmemesi amacıyla bazı tedbirler adıklarını ifade eden Çelebi, “ Gümrük ve pasaport işlemlerinin son yolcu bitene kadar sınır kapısının kapatılmaması ve işlemlere devam edilmesi gibi yolcuların sahada uzun süre bekletilmemesine yönelik bazı tedbirler alındı. Diğer taraftan; İran gümrüğünden kaynaklanan aksaklıklar konusunda İranlı gümrük görevlileriyle görüşmeler sağlandı. Kapıköy sınır kapımızda gerek pasaport gerekse gümrük peronlarında alınan tedbirler doğrultusunda herhangi bir sıkıntı oluşmadan son zamanların rekor yolcu giriş işlemi gerçekleşmiştir. Sınır kapımızdan 01.03.2017 Çarşamba günü yurda 3 bin 174 yolcu giriş işlemi gerçekleştirilmiştir. Böylece bu rekor sayı son zamanlarda yapılan yolcu girişlerinin günlük üç katının üzerinde olduğu görülmektedir. Diğer taraftan; 2016 yılındaki girişlerde de bu rakama ulaşılamamıştır. Ayrıca sınır kapımızdan 2017 yılı Ocak ayında yurda 17 bin yolcu giriş yapmış, şubat ayında ise bu rakam artarak 33 bin 500 yolcuya çıkmıştır. Bu rakamların havaların ısınmasıyla ve sahanın modernizasyon çalışmalarının bitmesiyle daha da artacağı öngörülmektedir” dedi.

Bölge Müdürü Çelebi, 1 mart çarşamba günü yolcu giriş sayısındaki rekor sebebiyle yolcuların rahat ve huzurlu geçişlerinde alınan tedbirlere destek veren emniyet yetkilileri ile yolcu ve gümrük işlemlerinde herhangi bir olumsuzluğa sebebiyet verilmeden geçişi sağlayan görevli gümrük ve emniyet personeline gösterdikleri gayretten dolayı teşekkür ederek başarılarının devamını diledi.