Van-Bahçesaray karayolunda karla mücadele çalışması

Karayolları 11. Van Bölge Müdürlüğü ekipleri, Van-Bahçesaray karayolunda yol genişletme çalışmasına aralıksız devam ediyor.Geçen hafta kar yağışı ile birlikte etkili olan fırtınadan dolayı Van-Bahçesaray karayolu üzerinde bulunan...

Karayolları 11. Van Bölge Müdürlüğü ekipleri, Van-Bahçesaray karayolunda yol genişletme çalışmasına aralıksız devam ediyor.

Geçen hafta kar yağışı ile birlikte etkili olan fırtınadan dolayı Van-Bahçesaray karayolu üzerinde bulunan 3 bin rakımlı Karapet Geçidi kapanmıştı. Kar yağışın ve fırtınanın kesilmesinin ardından Karayolları 11. Van Bölge Müdürlüğü, 111 Şube Müdürlüğü’ne bağlı Görentaş Şantiye Şefliği ekipleri, bölgeye gidip yoğun çalışma yaparak yolu tek şerit olarak ulaşıma açmıştı. Yol ulaşıma açıldıktan sora ekipler, yaklaşık 1 haftadan bu yana bütün zorluklara rağmen bölgede yol genişletme çalışmalarını sürdürüyor. 3 kepçe ve 2 greyderin çalıştığı güzergahta yol genişletme çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar sırasında zaman zaman çığların düştüğü bölgeleri temizlerken, çığ tehlikesine karşı ekipler çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.