Yalın Üretim Eğitimi ve Prensipleri

Üretimde yalın üretim eğitimi ilkelerini kullanmak, ürün ve hizmet kalitesini iyileştirmenin harika bir yoludur.

Ayrıca, doğru kullanılırsa, bir şirketin genel olarak finansal performansını kesinlikle iyileştirir.Yalın üretim eğitimi için öğrenilmesi gereken bazı prensipler vardır.

Takt Zamanı ve Standart Çalışma: Takt süresi, bir üretim biriminin çalışmaya başladığı ve bir sonraki ekip üretime başlayana kadar geçen ortalama süredir. Standart işin ne olduğunu, standart işin öğelerini, döngü sürelerini belirlemeyi ve daha az işgücü, ekipman ve malzeme kullanımına odaklanarak standart iş verimliliği yapmayı öğretir.

Yalın Malzeme Sistemi ve Kanban: Bir Kanban sistemi, insanların işlerini planlamalarına ve planlamalarına izin veren bir biletleme sistemidir.

İyileştirme Döngüleri: Doğru iyileştirme araçlarını seçerek, temel nedenler, doğrudan nedenler ve katkıda bulunan nedenler arasındaki farkı anlayarak Planla-Uygula-Kontrol Et-Uygula (PDCA) iyileştirme döngüsünü öğrenebilirsiniz.

Değer Akışı Haritalama: Değer Akış Haritası, bir ürün veya hizmetin yaşam döngüsünü gösteren bir belgedir. Üretimden başlar ve müşteriye ulaştığında biter. Bu yalın üretim eğitim prensibini öğrenerek gelecekteki değer akışı haritalarının nasıl oluşturulacağını, analiz edileceğini ve geliştirileceğini anlayabilirsiniz.

Yalın Temeller: Bu birim, İşyeri Organizasyonu, 5S İşyeri Organizasyonu, Toplam Üretken Bakım (TPM) ve Genel Ekipman Etkinliği konularına odaklanmaktadır.

Unutmayın, yeni fabrika projeleri ve fabrika kurma danışmanlığı konularından da etkin bir biçimde hizmet veren UnoPro, Akademik, profesyonel yöneticilik, girişimcilik ve sanayicilik bilgi ve tecrübesine sahip Türkiye’nin tek eğitim ve danışmanlık kurumudur. Kurumsal firmalardan KOBİ ve küçük işletmelere kadar her segmentten üretim firmasındaki üretim yönetimi bilgi ve tecrübesine sahip olan UnoPro, Türkiye’nin ilk yerli ve milli Model Fabrika’sında sanayinin yalın ve dijital dönüşümü için size özel hazırlanmış eğitim müfredatı ile önce yalınlaşmanıza ve daha sonra Endüstri 4.0’a uygun bir şekilde dijitalleşmenize yardımcı olur. Hemen iletişime geçin!
 

yalın dönüşüm yalın üretim yalın üretim teknikleri model fabrika endüstri 4.0