2018 Yılı Asayiş Ve Genel Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Valimiz Sayın Muammer EROL başkanlığında, 2018 yılı Asayiş ve Güvenlik Hizmetleri ile ilgili basın mensuplarına Özel İdare Meclis Salonunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Asayiş ve Genel Güvenlik Bilgilendirme Toplantısında; İl Emniyet Birimi adına Güvenlik Şube Müdürü Ekrem Yücel DEMİR, Jandarma Komutanlığı Birimi adına İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jnd. Alb. Mehmet Kasım ERMİŞ tarafından sunum yapıldı.
 
 
İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ
 
Hizmet binaları ile ilgili,
Emniyet ve Jandarmanın sorumluluk alanları,
Yapımı tamamlanan projelerle ilgili,
Araç ve personel durumu,
Asayiş olayları,
İdari yaptırım cezaları ve Şok uygulamaları ile ilgili bilgi verdi.
 
İL JANDARMA KOMUTANLIĞI
 
Son 3 yılda meydana gelen olaylar:
 
Terör, uyuşturucu, fuhuş olayları,
Organize suç olaylarında ve göç kaçakçılığında artış,
Asayiş olayları,
Kişilere ve malvarlığına karşı işlenen suçlar,
Topluma, millete ve devlete karşı işlenen suçlar,
Kabahatler Kanunu Çerçevesinde işlenen suçlar,
Trafik kazaları,
Aile içi şiddet ve kadına yönelik suçlar hakkında bilgi verdi.
 
Sunum sonrası soru cevaba geçildi. Basın mensuplarınca sorulan soruları Sayın Valimiz, İl Emniyet Müdürü ve İl Jandarma Komutanı yanıtladı.
 
Kapanış konuşmalarını yapan Valimiz Sayın Muammer EROL;
 
“Emniyet ve Jandarma Birimlerine 2018 yılında yapmış olduğu başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıllarda da aynı başarıyla çalışmalarının devam etmesini arzuluyorum. Emniyet ve Jandarma Birimlerimizin vatandaşlarımızın emniyeti ve güvenliği açısından önemli oranda çalışmaları olmuştur. Güvenlik güçlerimizin aldığı tedbirler, etkili tedbirlerdir. Hedefimiz sıfır suça yakın güvenilir ve emniyetli bir ortamın oluşmasını sağlamaktır. İyilikleri artırırsak güvenlik yönünden de emniyetli bir ortam oluşmuş olur. Her zaman daha iyinin peşindeyiz. Daha iyinin peşini bırakırsak kötü duruma düşmüşüzdür. İnsanların birbirine sahip çıkması, ‘komşusu açken tok yatan bizden değildir’ sözünü düstur edersek yaşanabilir bir kent elde etmiş oluruz” temennisinde bulundu.