Başbakan Yıldırım'ın gazetecilerin sorularını cevapladı

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM- … bir yere götürüp orada, güneyde vakit geçirmeyi hedefliyorlar. Malum gidiş yolunda bu kaza meydana geliyor ve 24 vefatımız var, 10 yarılımız var. Acımız büyük, başımız sağ olsun.

Hayatını kaybedenlerin yakınlarına, ailelerine başsağlığı diliyorum, acılarını paylaşıyoruz.

Tabi bugün Anneler Günü, isterdik ki bugün daha iyi şekilde annelerimizin gününü analım. Anneler Günü annelerin acısıyla birleşti, annelerimiz bizim her şeyimiz, annelerimiz olmasa bizler olmazdık. Vatanı, milleti, bayrağı için mücadele eden şehitlerimiz, gazilerimiz olmazdı. Annesini genç yaşta kaybeden biri olarak anasızlığın ne demek olduğunu iyi bilirim. Bütün annelerin bugününü tebrik ediyorum buruk da olsa, üzüntülü de olsa. Analarımız bizim her şeyimiz. Şehit analarını ve şehitlerimizi rahmetle anıyorum, anamıza hayırlı uzun ömürler diliyorum, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum.

SORU- Efendim, soruşturmayla ilgili bir açıklamanız olacak mı?..

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM- Arkadaşlar, tabi büyük bir kaza, her yönüyle araştırılacak, araştırmalar sonunda kazanın sebebi mutlaka ortaya çıkacaktır. Sebebi ne olursa olsun, tabi giden geri gelmiyor. Eksikler eğer araçta varsa, yolda varsa veya sürücüde varsa bunların hepsi ortaya çıkar. Son 10-15 yılda altyapımız çok gelişti, yollarımız çok gelişti, yollarla ilgili kusurlardan dolayı kazalar hemen hemen yok gibi, ama insan hatasını önleyecek henüz bir makine icat edilmedi. Her şey insanla başlıyor, insanla bitiyor, insanımızın kurallara uymasının, yolların kralı olmadığı, kuralı olduğu gerçeğini her fırsatta her yolu deneyerek mutlaka ta ilkokul çağından ileri yaşlara kadar eğitim eğitim eğitim.

Bir-iki dakika acele çok şey fark ettirir. Bizim arzumuz tabi, seyahat eden vatandaşlarımızın sevdiklerine ulaşması, sevdiklerine kavuşmasıdır. Onların yollarda acı çekmelerini, yollarda bu ve buna benzer kazalara kurban gitmelerini arzu etmiyoruz. Bakın, 24 tane ocağa ateş düştü, bu acı az bir acı değil. Allah başka buna benzer kaza, bela vermesin, milletimizin birliği, beraberliği daim olsun.

Teşekkür ederiz arkadaşlar.