ERSA DESIGN TURKEY 2018'DE BİR ÜSTÜN TASARIM ÖDÜLÜ VE İKİ İYİ TASARIM ÖDÜLÜYLE MOBİLYA SEKTÖRÜNDEN EN ÇOK ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLEN MARKA OLDU

Türkiye ve dünyadan çok sayıda değerli tasarımcıyla iş birliğinde çalışma ve yaşam alanları için yüksek kalitede ve özgün tasarımlar sunan Ersa, tasarım alanında katma değer ve rekabetçi üstünlük kazandıran ürünlerin ödüllendirildiği Design Turkey Endüstriyel Tasarım Yarışması'nda, Ersa R&D + Design Team imzalı Yoka masa ile Üstün Tasarım, Gavina masa ile İyi Tasarım ve Burak Koçak imzalı Easy kanepe ile İyi Tasarım ödüllerine layık görüldü.

T.C. Ticaret Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu iş birliğiyle TURQUALITY® Programı dahilinde gerçekleştirilen 7. Design Turkey Endüstriyel Tasarım Yarışması, 16 Kasım Cuma günü Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Türkiye’de kullanıcının ihtiyaçlarını gözeten, ihracatta ve ulusal pazarda ürüne katma değer ve rekabetçi üstünlük kazandıran iyi tasarımı ödüllendirerek, iyi tasarlanmış ürünlerin topluma ve endüstriye sağladığı faydaları görünür kılmak amacıyla düzenlenen yarışmada Ersa, yarışmanın en üst kategorisi olan Üstün Tasarım Ödülü ve İyi Tasarım Ödüllerini almaya hak kazandı. 

Ersa Ar-Ge ve Tasarım ekibi tarafından geliştirilen ve tasarımı kadar mühendislik çözümleri ile de dikkat çeken masa sistemi Yoka, Üstün Tasarım Ödülüne layık görüldü. Ödülü Ersa markası adına Ersa Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Ata ve Ersa Ar-Ge Direktörü Kadir Cem Tuğcu, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle’den teslim aldı. Ersa’nın Ar-Ge ve Tasarım ekibinin imzasını taşıyan ve katlanabilir yapısı sayesinde seminer alanlarına yenilikçi bir masa kullanımı sunan Gavina ise İyi Tasarım Ödülünü almaya hak kazandı. Burak Koçak tarafından yaşam alanları için çağdaş bir tasarım anlayışıyla geliştirilen Easy kanepe ise İyi Tasarım Ödülüne layık görülen bir diğer Ersa ürünü oldu. İyi Tasarım Ödüllerini tasarımcılarına Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle ve Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu Başkanı Sertaç Ersayın takdim etti. 

2010 yılından bu yana Design Turkey Endüstriyel Tasarım Yarışması’ndan toplamda dokuz ödüle layık görülen Ersa, Türkiye ve dünyadan tasarım alanındaki prestijli yarışmalardan kazandığı ödül sayısını 50’nin üzerine taşıdı.