Evliliklerde İkinci Çocuk

Güzel ve mutlu bir evliliğin en güzel yanı çocuk sahibi olmaktır. Evliliklerde çocuklar neşe kaynağı haline gelmektedir. İlk çocuk her zaman daha farklı olmuştur anne ve babalar için. İkinci çocuğa karar verme aşaması ilk çocuğun yalnız olmaması etkili olmaktadır.

Sırf bir kardeş gelsin ve ilk çocuk yalnız büyümesi diye ikinci çocuğa karar veren ebeveynler bulunmaktadır.

Bir evlilikte çocuk sahibi olunduysa çocuğu yetiştirmek için de uygun ortamın sağlanmış olması gerekmektedir. Mutlu bir aile olabilmek için çocukların olması tabiki ebeveyn kararları ile olmaktadır. İlk çocuk dünyaya geldikten sonra tekrar çocuk sahibi olmak isteyen ebeveynler daha çok ikinci çocuğu istemelerinin sonucu ilk çocuğun yalnız büyümemesidir. Evliliklerde ebeveynler ikinci çocuk kararı alırken evde yetişmekte olan diğer küçük bireyi de düşünmek zorundadırlar.

Eve yeni katılacak olan küçük bir çocuğun evde ne gibi etkileri olacağı önceden tartışılması gerekir. Bu gibi durumlarda henüz yaşı küçük olan ilk çocuklarda fazla bir etki olmasa da yaş olarak biraz daha kendini ve çevreyi tanıyan çocuk var ise bu sürece çocuğun hazırlanması gerekmektedir.

Anne ve babalar ikinci çocuk kararı aldıklarında bunu öncelikle diğer kardeş ile paylaşarak olumlu sonuçların olacağı ve kendisinin her zaman sevileceği düşüncesi yer edilmelidir. İkinci çocuk dünyaya geldikten sonra anne daha çok bebekle vakit geçireceğinden babanın da anneye bu konuda destek vermesi gerekecektir.

Anne bebek ile ilgilenirken ilk çocuğun dikkatini anneden uzaklaştırmak için babaya bu konuda iş düşmektedir. İkinci çocuk kararı ile dünyaya gelen bebeği ilk çocuğun kıskanmaması için anne ve babalar biraz çaba göstermek zorunda kalacaklardır.

İkinci çocukla beraber evliliklerdeki ilişkiler daha da kuvvetlenecektir. Anne ve babanın birbirlerine olan davranışları ve yaklaşımları çocuklarının ileriki ilişkilerinde oldukça büyük rol oynamaktadır. Evliliklerin devamı için çocuk sahibi olmak her iki tarafında birbirlerine olan davranışları sorumluluk sahibi olunmasına yardım etmektedir. İkinci çocuk kararı almak ebeveynler için ilişkilerini güçlendirecektir. Anne ve babanın buna hazırlanması ilk çocuğun da daha sıcak bir şekilde durumu karşılamasına yardımcı olacaktır.

İkinci Çocuk