FİNALİSTLER KAPIŞIYOR

   2012 yılından bu yana Hairist Etkinliği kapsamında Yılın Kuaförü Yarışmaları düzenleniyor.


FİNALİSTLER KAPIŞIYOR
 
    Yarışma ülkenin ilk istikrarlı ve uluslararası standartlara uygun yarışması olarak önem taşıyor.
    Yılın Kuaförü Yarışmasının amacı Türk Kuaförlüğüne uluslararası standartlarda sürdürülebilir bir kuaförlük yarışması kazandırmak ve bu yarışma aracılığıyla elde edilen gelirle ülkenin ilk kuaförlük sivil örgütlenmesi olan Artistik Kuaförler Derneği’nin kalıcı ve istikrarlı bir gelire sahip olma yolunu açarak Türk kuaförlüğünün gelişimine katkının sürekliliğini sağlıyor.
        KARAMANLI KUAFÖRÜN BAŞARISI
    Karaman’da “Salon Ay” adlı altında işletmesi bulunan ve Saç Tasarımı kategorisinde yarışmacı olan Gökhan Ay geçtiğimiz yıl Temmuz ayında finalist oldu.
    2017 yılı finalistlerinden Gökhan Ay, 2018 yılında yapılacak olan Hairist Yılın Kuaförü Yarışmasına 390 kişi arasından binci seçilerek katılma hakkı elde etti.
    Gökhan Ay kesim renklendirme kategorisi için tasarladığı saç modeli ile finalist olurken, bu başarılı performansı hakkında;
    “Her insan içindeki duyguları bir şekilde dışarıya aktarmak ister. Kimisi bir şiirde kimisi şarkıda ve biz kuaförler de içimizde yaşamış olduğumuz duyguları saç ile aktarabiliyoruz. Tasarımımda gönüldeki sevginin ateşe dönüşmesinden esinlenerek yanan bir ateşi ifade etmek istedim ve çalışmaya Tütsü Ateşi ismini verdim. Diplere kırmızı ve kızıl bir mat renk oluşturarak ateşin başlangıcını ve devamında turuncu ve sarı geçişler kullanarak ateşin alevlenmesini oluşturdum. Saç kesimimde özgür bir çalışmak yaparak bir yanı daha kısa tutarak diğer yana doğru uzayan bir kesimde sevgilerin eşit olmadığını yansıtmak istedim. Saçı hafif dağılmış dalgalarla şekil vererek ateşin alevlendiğini ve renklerin daha iyi bir şekilde görünmesini aktardım.
    Renklendirme serisinde L’Oreal Inoa 6,77 10 bölüm kullandım, uçlarda L’Oreal Studio Blond ile açma işlemi yaptım ve Acacia Jeans Color Orange (turuncu) ve Magic Yellow (sarı) kullandım.”diyerek paylaştı.
    Artistik Kuaförler Derneği işbirliği ile hazırlanan yarışma, Hairist ve Estetica markalarını da bünyesinde barındıran Enter Grup tarafından 2012 yılından bu yana organize ve finanse ediliyor.
    Yılın Kuaförü Yarışması'nın 2018-2020 yılları için ana sponsorluğunu ise Kariyer Eğitim Kurumlarının üstlendiği öğrenildi.


 

Heirist