KARAMAN'DA CAMİDE 3 KEDİ YAVRULADI

KARAMAN'da caminin içine sığınarak doğum yapan anne kedi ve 3 yavrusuna cami İmam Hatip'i sahip çıktı.

KARAMAN’DA CAMİDE 3 KEDİ YAVRULADI

CAMİDE YAVRULAYAN KEDİYE İMAM SAHİP ÇIKTI
KARAMAN’da caminin içine sığınarak doğum yapan anne kedi ve 3 yavrusuna cami İmam Hatip’i sahip çıktı.
Karaman kent merkezinin en büyük camilerden biri olan tarihi Araboğlu Camisinde yaşanan olayda, Caminin içine giren ve imam odasına sızan beyaz renkli bir anne kedi beraberinde 3 yavru kedi doğurdu.
Doğumdan saatler sonra namaz saatinde camiye gelen İmam Hatip İskender Kayhan, kanepenin arkasından ince ince sızlayan sesler duydu. Yaklaşarak kanepenin arkasında anne ve yavruladığı kedileri gören İmam İskender Kayhan, tebessüm ederek anne kedi ve 3 yavrusunu koruma altına aldı.
Sevimli kediler annelerinden sütle beslenirken onlara su veren Kayhan, bir süre ilgilendikten sonra onları dinlenmeye bıraktı. Bu arada kediler, camiye kurs için gelen genç çocuklarında bir anda ilgi odağı oldu.
Yıllardır hizmet verdiği camide böyle bir durumla ilk kez karşılaştığını dile getiren İskender Kayhan,
“Camiye girdim, bir baktım sesler var. Başımı eğdim kanepenin arkasında 3 tane yavru kedi doğurmuş anne kediyi gördüm. Anne kedi, camiye muhtemelen pencereden girmiş. Önce şaşırdım sonra sevindim. Sularını verdik, karınlarını doydu, sonra çocuklar geldi onlarda sevdi.”dedi.
Kedilerin bakım ve sağlığını düşündüğü için onların yaşamının daha doğal ortamda olması gerektiğini vurgulayan İmam İskender Kayhan, “Şimdi onları koruma altına aldık. Ama aşıları bakım ve sağlıkları için hayvan barınağına teslim edeceğiz.” diyerek daha sonra anne kedi ve 3 yavrusunu Karaman Belediyesine ait hayvan barınağına teslim etti.