Karşıt Burç Ne Demektir?

Astrolojide kavramları öğrenirken karşımıza çıkan sorulardan bir tanesi de karşıt burç ne demektir? Sorusu olacaktır.

Astrolojide kavramları öğrenirken karşımıza çıkan sorulardan bir tanesi de karşıt burç ne demektir? Sorusu olacaktır.

Her burcun bir karşıt burcu vardır. İki burç birbirine 180 derece zıttır. Yengeç ve Oğlak dönencelerini herkes bilir. Yengeç ve Oğlak Dönenceleri birbirine 180 derece zıttır ve burçlarda aynı şekilde yengeç ve oğlak burçları birbirine zıttır. Bu burçlar arasında 180 derece ve toplam 6 ay vardır.

Karşıt Burçlar birbirinin zıttı olan burçlardır ve tamamlayıcı etki gösterirler. Siyah ile beyaz gibidirler ama aslında temelde ortak amaçları vardır ve eksiklerini tamamlarlar. Evlilikte karşıt burçlar bilinenin aksine çok uyumludur. Karşıt burçlar birbirlerine eksiklerini öğretirler. Eğer siz karşıt burçlarınızla iç anlaşamıyorsanız onlardan öğrenmeniz gereken çok şey olduğunu düşünmeniz gerekmektedir.

Karşıt burçlar Zodyak’ta sırası ile şu şekildedir.

Koç-Terazi:

 Bu iki burcun birbirlerine zıtlığı mars ile Venüs’ün zıtlığıdır. Koç teraziden uyumu, dengeyi ve kibarlığı öğrenmelidir. Terazi ise koçtan hakkını aramayı, gerektiğinde savaşmayı ve açık olmayı öğrenmelidir. Aslında ikisi de önde olmayı ve hayran bırakmayı sever fakat liderliklerini nasıl törpüleyeceklerini öğrenecekleri kişiler kendileridir.

Boğa-Akrep:

 Bu iki burcun zıtlığı ise motivasyon ile ilgilidir. Akrep hırslarının peşinden ne pahasına olursa olsun gidip ölümüne hırslar alabilecekken, boğa ise maddi güvencesini ve huzurunu riske atmamak için elinden gelen her şeyi yapar. Boğa akrebe der ki; dimyata pirince giderken dikkat et elindekinden olma. Akrep ise boğaya cevap verir pilavdan dönenin kaşığı kırılsın!

İkizler-Yay:

 Bu iki burcun zıtlığı tamamen dürüstlük ile ilgilidir. Yay her zaman açık sözlü ve doğrucudur ikizler ise istediğine ulaşmak için yalan söylemekten çekinmez. İkizler Yay'a her doğrunun her yerde söylenmemesi gerektiğini öğretirken yay ise ikizlere gerçeğin mucizelerini gösterecektir.

Yengeç-Oğlak:

 Bu iki burcun zıtlığı anne ile baba arasındaki zıtlık gibidir. Yengeç oğlağa aşkın gücünü öğretirken oğlak da yengece mantığın önemini anlatır.

 Aslan-Kova:

 Bu iki burçta ise hayata bakış açısı farklıdır. Kova anarşist, aslan ise faşisttir. Aslan bencilliği, kova ise toplumculuğu öğretir.

Başak-Balık:

 Maddeci başak ile mana âlemine karışmış balık arasındaki savaş hiçbir zaman dengeye kavuşacak gibi durmaz. Zira başak mantıkta aşkı, balık ise aşkta mantığı bulduğunu iddia edecek kadar inatçıdır.

burç