Kayseri Boşanma Avukatları

Ceza Hukuku, suçları iki kısımda ele alıyor. Mala karşı ve cana karşı işlenen suçlar. Hakaret, cana karşı işlenmiş suçlardandır. Kayseri avukat araması yaparak danışacağınız bir avukatın yönlendireceği Kayseri ceza avukatı size ne yapmanız gerektiği konusunda yardımcı olacaktır.

Ceza Hukuku, suçları iki kısımda ele alıyor. Mala karşı ve cana karşı işlenen suçlar. Hakaret, cana karşı işlenmiş suçlardandır. Kayseri avukat araması yaparak danışacağınız bir avukatın yönlendireceği Kayseri ceza avukatı size ne yapmanız gerektiği konusunda yardımcı olacaktır.  Hakarete maruz kalmanız evliliğinizi bitirecek noktaya gelmişse internet ortamından Kayseri boşanma avukatı ile görüşebilirsiniz.

Hakaret, Türk Ceza Hukuku'na göre insan haysiyetine karşı işlenmiş suçlardan. Hakaret davası açılması için söylenen sözün gerçekçi olması gerekiyor. Kişi, insan haklarına aykırı bir şekilde yakıştırma, küfür ve iftiraya maruz kaldığında, haysiyeti zedelediğinden hakaret davası açabilir. Türk Ceza Kanunu'nda hakaretin yer aldığı 125. Madde bulunmaktadır. Hakaret eden kişiye üç aydan iki yıla kadar hapis veya para cezası verilmektedir. Hakaret sözlü, yazılı veya görüntülü olarak yapılırsa da suç sayılır ve kalabalık içerisinde yapılırsa ceza altıda bir oranında arttırılır. Kişinin şahsının yanı sıra, dini vecibelerini yerine getirmesinden dolayı ya da kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret suç sayılır. Böyle durumlarda hapis cezası en az bir yıldan başlar. Halkı düşmanlığa sevk edici ifadelerde bulunmak, geleneklerini aşağılamak da hakaret davası açılabilecek nedenlerdir.  Telefonla hakaret edilmesi halinde ise bunun ispatlanması diğer durumlara göre zor. Çünkü yasalar iki kişi arasındaki telefon konuşmalarının diğerinin izni olmadan kaydedilmesini suç sayıyor. Bu durumda mağdurken, suçlu duruma düşüyorsunuz.