Öldükten Sonra Yaşam Devam Eder Mi? Şok Araştırma

Ölümden sonra yaşam konusunda herkes merak içinde bulunurken bu durumu araştırmacılar ve bilim adamları ayrıntılı şekilde incelemeye devam ediyor. İşte konu ile ilgili yeni araştırma.

Ölümden sonra yaşam konusunda herkes merak içinde bulunurken bu durumu araştırmacılar ve bilim adamları ayrıntılı şekilde incelemeye devam ediyor.  Yapılan araştırmalara göre bir hastada kardiyak ritmi ve ateryal kan basıncı kesilmesine rağmen tek delta patlaması yaşandığı görüldü. Çalışma dört arklı hasta üzerinde yapıldı. 4 hastanın beyin kayıtları birbirinden arklıydı. Bu iddia herkesin ölümünün benzersiz bir şekilde gerçekleştiğini ortaya koyuyordu.
 

Ölürken Dünya İle İlgili Son Deneyime Sahip Oluyorlar

Kardiak arrestlerden kurtulan insanların yüzde yirmisi ölürken klinik olarak bazı deneyimlere sahip oluyor. Bu durum karşısında bilim insanları ölümden sonra hayat ile ilgili yorum yapmak için henüz çok erken olduğunu belirtiyor. 2013 yılında buna benzer bir deney ile fareler üzerinde araştırmalar yapılmıştı. Bu araştırmada farelerin öldükten sonra yaklaşık 1 dakika gibi süre içerisinde beyin aktivitesine devam ettiği görülmüştü.


 

İngiltere’de Yapılan Araştırmada Bilinç Öldükten Sonra Açık

Southampton Üniversitesi’nde yapılan araştırmaya göre öldükten sonra yaklaşık 3 dakika gibi bir süre içerisinde bilinç hala açık olarak bulunuyor. Ölüm her canlı için geçerli bir sonu hazırlarken yapılan araştırmalar bazı canlıların daha geç hayattan koptuğunu ortaya koyuyor. 4 hasat üzerinde yapılan araştırmada hastalardan sadece 1’inde öldükten sonra bir süre beyin dalgaları yayılmaya devam ediyor. Beyin kalbin durmasından 30 saniye sonra tüm fonksiyonlarını kapatıyor.

öldükten sonra ne olur