RAMAZAN TOPU YERİNE SES BOMBASI

Akşam ezanıyla birlikte atılan iftar topları, eskisi kadar duyulmuyor. Yeni nesil bu geleneğe belki de binde bir şahit oluyor.

Akşam ezanıyla birlikte atılan iftar topları, eskisi kadar duyulmuyor. Yeni nesil bu geleneğe belki de binde bir şahit oluyor. Ezanın sesini sokağımızdan yankılanan haliyle dinlemek yerine, çoğu aile televizyonlarının başından dinliyor. Ya da akıllı telefonlarından takip ediyor. Top atılmadan oruçlarını açmayan eskiler de, çağa ayak uydurdu.
İFTAR VAKTİ SES BOMBASI
İlde Belediye, Ramazan ayı boyunca iftar vaktinin top atışıyla duyurulması geleneğini ses bombası kullanarak sürdürüyor.
Uzun zamandır süregelen güzel bir geleneği yaşatmaya çalışan Belediye, görevlileri aracılığı ile Karaman Kalesi etrafındaki park alanında barut sistemiyle yapılmış ses bombasını ezan saatinde ateşliyor. 
Top atışı gibi yüksek bir ses çıkaran ses bombası kent merkezinde hemen hemen büyük bir bölümünde hissediliyor.
Osmanlı’dan günümüze kadar ramazanlarda iftar ve sahur vakitlerini duyurmak ve haber vermek için eskiden dökümden yapılmış savaş topları patlatılıyordu. Teknolojinin gelişmesi ile artık Karaman Belediyesi de bu gibi hizmetleri ses bombaları ile patlatarak nostaljik geleneği yaşatmaya çalışıyor.

bombasu