Seo Uyumlu Blog Nasıl Yazılır?

Blog yazarlığı son on yılın en popüler alanlarından birisidir. Üretilen içeriklerin çok sayıda kişi tarafından ziyaret edilmesi ve sitenin hit alması için seo uyumlu içerikler üretilmesi altın kuraldır.

Blog sitesinin kurulumundan itibaren izlenmesi gereken adımları listeledik;

 Konu Alanı Belirleme

 Açılacak olan blog yayına başlamadan önce hangi alanda içerik üretileceğine karar verilmelidir. Blog kurulumundan itibaren içerisinde olacağı konu çizgisi yayına başlamadan önce karar verilmeli. Bu konu sitenin hakkında ve açıklama kısımlarında bildirilmelidir.

Anahtar Kavramlar Belirleme

Açılacak olan blog sitesinin konu alanı belirlendikten sonra yapılması gereken bir diğer önemli çalışma anahtar kavramların belirlenmesidir. Bu aşama her içerik için belirlenen anahtar kelimelere benzemektedir. Fakat bu kavramlara sadece bir kez karar verilip mümkün oldukça her blog içeriğinin içerisinde yer almasında yarar vardır. Bu sayede site baştan aşağı bir bütün içerisinde düzenli olarak arama motorları tarafından indexlenecektir.

İmla Hatalarına Yer Verilmemeli

Siteyi ziyaret eden kullanıcılar imla kurallarına önem verebilir. Bunun yanı sıra arama motorları içeriğin üretildiği dilde ki imla kurallarına uyulmasına istemektedir. Bu yüzden üretilecek olan içeriklerde yabancı kelimelerin oranı çok az olmalıdır. Türkçe içeriklerde az sayıda İngilizce kelime kullanılması yararlı olacaktır.

Sitenin Tanıtımı

Sitenin bel kemiği tamamlandıktan sonra yapılması gereken en önemi adım; diğer blog sitelerine reklam ve tanıtım yazıları servis edilmelidir. Bu sayede sitenin diğer siteler tarafından link paylaşılması sağlanır. Arama motorları bu şekilde link alan blog siteleri güven puanı yüksek olduğunu düşünerek yüksek sıralamalara yerleştirir.

Kullanılan blog alt yapısı sağlayıcısının kodlarına belli oranda müdahale edilmesinde yarar olacaktır. Fakat çok sayıda müdahale; blog sitesinin kötü amaçlı çalışmalara hizmet eden bir site olarak, arama motorları tarafından yasaklananlar listesine düşmesine neden olabilir.

Blog yazarlığı