Tatil Kredisi Diye Kredi Var Mıdır?

Tatil Kredisi Nedir? Bankaların özellikle yaz aylarında gerçekleştirdiği bir uygulama olan tatil kredisi, kısa vadelerde ödemesi gerçekleştirilen, birçok banka tarafından alternatifi mevcut olan bir destek kredisi hizmetidir.

Tatil Kredisi Diye Kredisi Var mıdır? Evet, tatil kredisi birçok seçeneği olan, oldukça cazip fırsatlar sunabilen ve bankalara göre opsiyonu olan bir kredi uygulamasıdır. Bu noktadaki en dikkat çekici kolaylıklardan biri tatil kredilerinin taksit erteleme fırsatları sunabilmesidir. Ancak bu noktada da yine bankaların opsiyonuna kalmış faiz uygulamaları mevcuttur. 3 ay taksit erteleme seçeneği ile bu süreç boyunca herhangi bir ödeme içerisinde bulunmazsınız, fakat ödenecek faizin de artması kaçınılmaz bir sonuçtur.

 Tatil Kredisi ve Başvuru Süreci

Öncelikle tüm tatil planınızı yaptıktan sonra, tüm bankayı ve piyasayı ayrıntılı bir biçimde araştırmak yararınıza olacaktır. Detaylı bir piyasa araştırmasından sonra, size ve bütçenize en uygun bankayı seçip başvuru sürecini başlatabilirsiniz. Başvurunuzu internet bankacılığı veya mobil bankacılık üzerinden yapabileceğiniz gibi, bizzat banka şubesine giderek de gerçekleştirebilirsiniz.

Bu şekilde yapmış olduğunuz başvuru bir ''ön başvuru'' süreci olarak değerlendirilecektir. Bu süreç içerisinde herhangi bir engeliniz bulunmaması halinde, gelir beyanınız, nüfus cüzdanınız ve başvuru yaptığınız banka sürekli ödeme işlemleriniz gerçekleştirdiğiniz bankanız değilse; bankaya sunacağınız ikametgâhınızı belirten bir belge niteliğinde fatura beyan etmeniz istenecektir. Eğer herhangi bir engeliniz yoksa (bankaların kara listesinde bulunmuyorsanız, yasal gerekçeler vs. gibi hususlar) talep etmiş olduğunuz kredinin onaylanması muhtemel olacaktır.

Tatil kredisi hesaplama konusunda da talepte bulunduğunuz bankaların web siteleri başta olmak üzere, internet aracılığıyla ulaşabileceğiniz birçok hesaplama tablosu mevcuttur. Bu hesaplama işlemini kendiniz de kolaylıkla yapabileceğiniz gibi, banka şubelerinden detaylı bilgi hususunda talepte bulunabilir; kredi uzmanlarıyla ödemeler hakkında bilgi alabilirsiniz.

tatil