Tatilde Nereye Gitsem?

Gelen bahar havasıyla yaza dair planlar yapılmaktayken akla gelen ilk soru tatilde nereye gitsem? Türkiye seçeneklerin bol olduğu bir ülke olsa da bu bolluk çoğu zaman kafa karıştırıyor. Kıyılarda seçenekler artarken Ege sahilleri tatil için vazgeçilmezliğiyle ilk sıralara taşınıyor. Ü

stelik henüz çok keşfe uğramamış koyları yavaş yavaş gün yüzüne çıkarken huzurlu ve sakin bir tatil geçirmek isteyenleri fazlasıyla cezbediyor.

Nereye Gitmeliyim?

Bu seçeneklerden Muğla'da bulunan Akbük Koyu son yıllarda keşfedilmiş güzel bir alternatiftir. Akbük Koyu sakin ve huzurlu yapısıyla koruma alanı olarak belirlenen mavi bayraklı nadir kıyılardan biridir. Temiz ve berrak denizi kendi kendini temizleme özelliğiyle biliniyor. Yapılandırmaya izin verilmeyen bu koyda her şey doğal ve bozulmamış. Yerel halkın oluşturduğu yerleşim yerleri dışında bir şehir yapısı bulunmamakla birlikte gözlerden uzak ve yeşille iç içe bir yer. Kıyıda bulunan restoranlar yerli halkın işletmesinde ve size ege mutfağı, deniz mahsulleriyle birçok seçenek sunuyor. Akşamları denizin sığ kısmına atılan masalar ise farklı bir sunumla geliyor. Gün içerisinde yapabileceğiniz etkinlikleri siz belirlerken isterseniz yerli haklın aktivitelerine katılabilme isterseniz yakın sahil kasabalarına doğa yürüyüşler yapabilme şansına sahipsiniz. Ayrıca dalış için gelen gruplar da size farklı bir alternatif sunuyor. Hafta sonu kalabalıklaşan bu koy merkez ve çevre illerden gelen tatilcilerin gözde mekânı.

 Peki, Nasıl Konaklarım?

Akbük konaklama seçenekleri açısından size tatil köyleri, yıldızlı oteller sunan bir yapıda değil. İsteğe bağlı olarak ilk tercih genelde günlük ya da haftalık kiralanan köy evleri oluyor. Bu evlerin içinde günlük ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz her şey mevcut. Diğer bir seçenek olarak tatilciler genelde ormanda bulunan çadır kamplarını ya da bungalov evleri tercih ediyor. Her türlü imkânları değerlendiren tatilciler için Akbük son yıllarda uğrak bir nokta olmaya başlamıştır.

Akbük