Yunak'ta Mehmet Akif Ersoy Anıldı

Selçuk Üniversitesi Yunak Meslek Yüksekokulu ve Yunak Belediyesi işbirliği ile düzenlenen İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı Yunak İMKB YBO konferans salonunda yapıldı.

Selçuk Üniversitesi Yunak Meslek Yüksekokulu ve Yunak Belediyesi işbirliği ile düzenlenen İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı Yunak İMKB YBO konferans salonunda yapıldı.

Muhabirimizin edindiği bilgiye göre, Programa, Yunak kaymakamı Fatih Cıdıroğlu, Yunak Belediye Başkanı Abdullah Emre Demirhan, Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Alaaddin Barbaros Topaloğlu, Yunak Jandarma Komutanı Üsteğmen Durmuş Şafak ve çok sayıda misafir katıldı.

Yapılan anma programında, milletin bağımsızlık hislerini kuvvetlendiren İstiklal Marşı’nın12 Mart 1921’de, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğin de TBMM tarafından devletin ve milletin bağımsızlığının sembolü olarak kabul edildiği anımsatıldı.

Yunak Belediye Başkanı Abdullah Emre Demirhan “ Ömrünü kutlu vatan toprağına adamış olan Mehmet Akif Ersoy’un milletimizin milli mücadele döneminde göstermiş olduğu cesaret ve kahramanlık veciz mısralarla baki kılmıştır. Bu nedenle İstiklal marşının 96. yıl dönümünde Yunak’ta anmaktan dolayı mutluluyuz. “ dedi.

Protokol konuşmaların ardından Mehmet Akif Ersoy’un hayatı, toplumsal görüşü ve ebedi kişiliği konulu konferansa geçildi. Konferansta konuşmacı olarak Yrd. Doç. Dr. Süleyman Uzkuç, Yrd. Doç, Erol Çön, Doç. Dr. Mustafa Toker katıldı.

İsmail Ethem Taboru