Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, il genelinde tarımsal üretimi artırmak ve çiftçilerin maddi yükünü azaltmak için yeni bir yardım projesini uygulamaya başladı. Bu doğrultuda, meyve ve sebze üretimi yapanlara yüzde 50 hibeli gübre desteği vermeye başladı. Çiftçilere verilen bu katkıyla ürün verimliliğinin geliştirilmesi ve maliyetlerin düşürülmesi planlanıyor.
İlk dağıtım töreni, Kartepe’ye bağlı Eşme Mahallesi’nde düzenlenirken, törende çiftçilere15-15-15 kompoze gübre teslim edildi. Bu destekten toplamda 1.785 çiftçi yararlandı.
Bu çiftçilerin 1.400’ü meyve yetiştiricisi olurken, 415 ton gübre, 365’i ise sebze üreticisi olup 85 ton gübre desteği aldı. Toplamda 500 tonluk gübre desteği, il genelinde 5 bin dekara yakın tarım bölgesine katkı verecek.
![]()
TARIMSAL ÜRETİMİ GELİŞTİRECEK
Belediye, söz konusu projesinin yanında geçmişte sağlanan mazot, meyve fidanı, arı yemi, yem bitkisi tohumu, modern sera kurulumu ve ekipman destekleriyle de çiftçilerin yanında olduğunu göstermeye devam ediyor. Son olarak verilen gübre desteği de çiftçilerden daha tam not aldı.
Gübre dağıtımı, Kartepe ilçesinin yanı sıra; İzmit, Akmeşe, Gebze Mollafenari, Derince İshakçılar, Körfez Sevindik bölgelerinde de yapılacak. Aynı zamanda, Karamürsel merkez tarım kredi kooperatifleri ve Kandıra ilçesinde Park ve Bahçeler Şenliği alanı, diğer dağıtım noktaları olarak belirlendi. Destek dağıtımı bu bölgelerde 2 Mayıs tarihinde mesai bitimine kadar sürecek.
Gübre desteği alan çiftçiler, özellikle bu gibi desteklerin tarımsal üretimde verimliliği geliştirdiğine dikkat çekiyor.










