Kadın ve çocuk hakları derneği deprem bölgesinde

Adıyaman'ın Kahta Kadın ve Çocuk Hakları Derneği, Adıyaman'ın Samsat ilçesindeki depremzedeleri ziyaret ederek kadın ve çocuk yardım elini uzattı.Kahta Kadın ve Çocuk Hakları Derneği üyeleri Samsat ilçesinde yaşanan deprem sonrası...

Adıyaman’ın Kahta Kadın ve Çocuk Hakları Derneği, Adıyaman’ın Samsat ilçesindeki depremzedeleri ziyaret ederek kadın ve çocuk yardım elini uzattı.

Kahta Kadın ve Çocuk Hakları Derneği üyeleri Samsat ilçesinde yaşanan deprem sonrası çadırlarda kalan kadın ve çocuk depremzedeleri ziyaret etti.

Kadın ve çocukların özel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla çadırları dolaşan dernek üyeleri depremzedelere psikolojik destek vererek, sıkıntılarına yardımcı olmaya çalıştı. Kahta Kadın ve Çocuk Hakları Derneği Başkanı Emine Kardeş, deprem bölgesinde yaşayan kadın ve çocukların sıkıntılar çektiğini belirterek, “Depremden dolayı vatandaşlarımız evlerine giremiyor. Burada yaşayan kadın, çocuk, genç ve ihtiyarlarımız çadırlarda yaşamak zorunda kaldı. Deprem, psikolojik olarak en çok kadın ve çocuklarımızı yaraladı. Biz de Kahta Kadın ve Çocuk Hakları Derneği olarak kadın ve çocuklarımıza psikolojik destek olmak amacıyla deprem bölgesine geldik. Psikolojik desteğin yanında kadın ve çocuklarımızın özel ihtiyaçlarını da karşılıyoruz” ifadelerini kullandı.