Kahta'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği

Adıyaman'ın Kahta Ebu Sadık Anadolu İmam Hatip Lisesi erek öğrencileri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir program düzenledi.'İyilik' projesi kapsamında Kahta Gençlik Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen programa ilçe...

Adıyaman’ın Kahta Ebu Sadık Anadolu İmam Hatip Lisesi erek öğrencileri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir program düzenledi.

‘İyilik’ projesi kapsamında Kahta Gençlik Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa ilçe Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya’nın eşi Gökçen Kaya, şehit yakınları ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasında Ebu Sadık Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Narin Kılınç, günün anlam ve önemine değindi.

Kadının aile ve günlük hayatta ki önemine değinen Kılınç, “Hayatın ağır yükünü taşıyan, elinin emeğini gözünün nuru ile birleştiren, küçük yüreğine kos koca şeyler sığdıran, güçsüz bedenlerin güçlü kahramanları anneler. Allah’ın izniyle her şey bizle başlar bizle biter. Biz istersek nice yiğitler yetiştirebiliriz. Ömer Halis Demir’i yetiştiren anneydi. Anne Meryem’dir. İnsanlığa nefes olacak bir insan doğurmuş. Anne Aminedir. İnsanlığa rahmet olacak Muhammet Mustafa’yı doğurmuş. Anne Fatıma’dır. İnsanlığa umut olacak, haksızlığa karşı direnişin simgesi olacak Hz. Hüseyin’i doğurmuş. Anne Hüma Hatun’dur. Devir kapatıp devir açan Fatih Sultan Mehmet Han’ı doğurmuş. Bizler de evlatlarımız için yılmadan, yorulmadan elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız. Gelin hep birlikte geleceğimizi şimdiden biz yetiştirelim ”dedi.

Kılınç’ın konuşmasının ardından program, kadınların günlük hayattaki önemine ilişkin slayt sunumu, anneyi anlatan sohbet ve ezgi konseri ile sona erdi. Program sonunda katılımcılara yemek ikramında bulunuldu.