TBMM Başkan Vekili Aydın'dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkan Vekili Ahmet Aydın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.TBMM Başkan Vekili Aydın, Türkiye'de kadınlar, demokratik ve sosyal haklarını kazanmalarının yanı sıra sahip...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkan Vekili Ahmet Aydın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

TBMM Başkan Vekili Aydın, Türkiye’de kadınlar, demokratik ve sosyal haklarını kazanmalarının yanı sıra sahip oldukları yüksek erdem ve sorumlulukla dünyaya örnek teşkil ettiğini söyledi. Aydın, “Modern Türkiye’nin inşasında ve gelişmesinde en önemli gücümüz olan kadınların, ülkemizin ve toplumun refahının yükselmesinde tartışmasız bir yere sahip olduğu vazgeçilemez bir gerçektir. Ekonomik, sosyal ve siyasal her alanda kadınların etkinliği her geçen gün artarak devam etmektedir. Bugünlere gelene kadar, kadınların vermiş olduğu mücadele ile kazandığı hakları ve elde ettikleri başarıları ülke geleceğine yön vermektedir. Özellikle son yıllarda hukuki ve siyasi alanda yapılan çalışmalarla, toplumsal alanda atılan adımlarla Türkiye’de kadınlar, demokratik ve sosyal haklarını kazanmalarının yanı sıra sahip oldukları yüksek erdem ve sorumlulukla dünyaya örnek teşkil etmektedirler. Hükumetimizin son on beş yılda kadınlar lehine hayata geçirdiği ve pozitif ayrımcılık temeline dayanan atılımlarla, Türkiye’de kadınlar, bugün dünya genelinde çoğu çağdaşlarından daha önde yer almaktadır. Kadınların hayat standartlarını en üst düzeye getirmek, çalışma hayatında kendilerine engel teşkil eden sorunları ortadan kaldırmak, ailenin beraberliğini ve sürekliliğini sağlamak için siyasette kadınları daha aktif ve ön planda tutmak amacıyla yapılan düzenlemeler ve değişikliklerle ayrımcılığı önlemeye yönelik pek çok adım atıldı ve atılmaya da devam edecektir. Yine buradan gururla ve minnetle ifade etmek isterim ki, 15 Temmuz’da caddelerde, meydanlarda mermilere, tanklara, bombalara kendini siper eden, şehit düşen, gazi kalan ve Türkiye’nin geleceğine bizzat tesir eden kadınları anmadan geçemeyeceğim. Türkiye’nin bu kahramanları, milletin dualarında ve kalbinde her zaman var olacaklardır. Bu duygu ve düşüncelerle, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün tüm dünyada ve ülkemizde kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu bir hayat özlemlerini ve isteklerini dile getirdikleri birlik ve beraberlik günü olarak kutlanmasını temenni eder, bu vesileyle; tüm kadınlara sağlık, mutluluk ve başarılar temenni ederim” dedi.