Vali Erin, Deprem mağduru vatandaşlarımız sabırlı olsunlar

Adıyaman - Adıyaman Valisi Abdullah Erin, devletin en hızlı şekilde müdahil olduğu Samsat depremin ardından vatandaşların normal hayatlarına dönmeleri için sabırlı olmaları gerektiğini kaydetti.Geçtiğimiz günlerde meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki...

Adıyaman  - Adıyaman Valisi Abdullah Erin, devletin en hızlı şekilde müdahil olduğu Samsat depremin ardından vatandaşların normal hayatlarına dönmeleri için sabırlı olmaları gerektiğini kaydetti.

Haber sitemizin edindiği bilgiye göre, Geçtiğimiz günlerde meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremin ardından Samsat’ta yaraların sarılmaya devam edildiğini kaydeden Adıyaman Valisi Abdullah Erin, depremde can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu değerlendirdi.

Deprem sonrasında devletin kuruluşlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının da ilk andan itibaren deprem bölgesinde üzerine düşen görevi yerine getirdiğini kaydeden Vali Abdullah Erin, “Deprem felaketinde Adıyaman basınımızın gösterdiği duyarlılık ve hassasiyet için teşekkür ediyorum. Deprem sonrası meydana gelen yaraların en kısa sürede sarılması, hasarların giderilmesine yönelik devletin bütün kurum ve kuruluşlarıyla devletin yanında olduğunu müşahede ettik. Bu afetten en az hasarla çıkmış olmanın sevincini yaşıyoruz. Samsatlı kardeşlerimizin ciddi yaralanmayla karşı karşıya kalmamış olması ve ölmemesi bizi teselli etti.

İlk andan itibaren her yönüyle olaya müdahale edildi. İnsani ihtiyaçların giderilmesi yönünde, daha önceki bu durumlarda gösterilmeyen bir reaksiyon gösterildi. Bunu sadece yereldeki kuruluşlarımız değil, hızlı bir şekilde Ankara’dan ve civardaki illerden AFAD, Sağlık bakanlığı ekiplerinin, sivil toplum kuruluşlarının aynı bölgeye ulaşması ve vatandaşların yardımına koştular.

İlk geceden itibaren vatandaşlarımızın tamamına aynı gece barınma ihtiyaçları karşılandı. Mezralarına kadar, başını sokabileceği çadırlar ulaştırıldı. Aynı gün Adıyaman Belediyemizin katkılarıyla 5 binin üzerinde vatandaşımıza yetecek sıcak yemek ulaştırıldı. Deprem gününü takip eden zaman dilimi içerisinde 10 bin kişiye yetebilecek, Samsat’ta ki her vatandaşımıza, Türk Kızılay, İHH, Beşir Derneği tarafından yemek ulaştırıldı. Jandarma ekiplerimiz her köy ve mezrasında, ilçe merkezinde polislerimiz güveliği sağladı. Tüm kurum ve kuruluşlarımızla vatandaşlarımızın yanında olduk” dedi.

Kesin hasar tespitin yapılmasıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü kaydeden Vali Erin, “Vatandaşlarımız büyük sayılabilecek bir afetle karşılaştı. Hasar tespit çalışmalarımız 16 ekip ile devam ediyor. İlk hasar tespiti tamamladık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığından gelen ve ayrıca müdürlükteki personel ile 20 kişilik bir ekip oluşturuldu. İlk tespitin ardındın kesin tespitin yapılması gerekiyor. Ona göre genel hayata etkinlik kararını, yetkili merkezi idare kuruluşlarımız alsınlar. Bu zararların giderilmesiyle ilgili karar verilebilsin. En son bu hafta sonu net tablo ortaya çıkacak. Zararların tespitini yapmış olacağız. Hayat devam ediyor, öncelikli iaşe problemi çözüldü.

Vatandaşlarımıza şunu ifade ediyoruz. İlk ihtiyaçlar ve onların planlamasını yüksek oranda bir memnuniyetle tamamlamış olduk. Bu günden yarına bütün depremin etkilerini ortadan kaldıracak bir iş değil. Bu süreç ne vatandaşımızın nede bizim arzu etmediğimiz bir süreçtir. Bu durumu vatandaşlarımıza anlatıyoruz. Bu süreç sabır ve zaman gerektirecek. Girilemez ve oturulamaz şeklindeki evleri hemen paket şeklinde getirip oraya yerleştirmek diye bir şey yok. Hukuki ve idari bir süreç var. Bu süreci minimum seviyeye çekmeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımız biraz sabırlı olacaklar. Kesin hasar tespitini bekleyecekler. Süreci hızlandırmaya çalışıyoruz. Vatandaşımızın bu hasarların ziyanların, bir zaman gerektiğini düşünerek, büyük bir gayret içerisinde çalıştığımızı bilinmesini istiyoruz” diye konuştu.

Adıyaman deprem