AMASYA, GEÇTİĞİMİZ YIL 36 FARKLI ÜLKEDEN 1284 KATILIMCININ YER ALDIĞI VE BU YIL 12'NCİSİ DÜZENLENEN "2018 TRAVEL TURKEY İZMIR FUARI"NDA TANITILACAK

Amasya, 6-8 Aralık 2018 tarihleri arasında İzmir'de gerçekleştirilecek 'Travel Turkey İzmir Fuarı'ndaki yerini alacak.

Bu yıl 12’incisi düzenlenen fuarın açılışı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından yapılacaktır. Amasya’mızın her yönüyle tanıtılması amacıyla Valimiz Dr. Osman Varol, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, İl Kültür Turizm Müdür Vekili Hakan Karaman, turizm işletmeleri ve seyahat acenteleri de fuara katılacaktır.
 
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde düzenlenen ‘2018 Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi’ Türkiye’nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olarak Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği-TÜRSAB ve İZFAŞ ortaklığıyla 12. kez 06-08 Aralık 2018 tarihleri arasında Türkiye’nin en büyük ve en modern fuar kompleksi olan İzmir’de gerçekleşecektir.
 
Geçen yıl 36 farklı ülkeden 1284 katılımcının yer aldığı Travel Turkey İzmir fuarı, 63 farklı ülkeden 44.589 kişi tarafından ziyaret edilmiştir. 2018 yılı içinde mevcut firmaların katılımı devam ederken, yeni firma ve yeni destinasyonlardan da artan katılım talepleri Travel Turkey İzmir’in bu yılda yeni işbirlikleri için ticari bir platform olacağını göstermektedir. Buna bağlı olarak, fuarın bu yıl da büyümesi hedeflenmektedir. Sektörün talebi üzerine fuar bu Perşembe-Cumartesi günleri 3 gün boyunca organize edilecektir. Fuar bu yıl 20.000 metrekarenin üzerinde organize edilecek olup, 50.000 profesyonel ziyaretçinin fuarı ziyaret etmesi hedeflenmektedir.
 
126 metrekare alanda bulunan Amasya standında ilimizin tarihi, turistik ve kültürel değerlerinin tanıtımını yapılacak. İlimizin tanıtımı için ilgililere sunulmak üzere 10 farklı dilde broşür ve DVD hazırlanmış olup ayrıca ilimize özgü meşhur misket elması ve Amasya çöreği de misafirlerimize ikram edilmek üzere standımızda yerini alacaktır.