ENGELLER SADECE DUYGULARIMIZDA VE DÜŞÜNCELERİMİZDEDİR; TOPLUM OLARAK EL ELE VEREREK BU ENGELLERİ AŞABİLİRİZ

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle, engelli olarak görülsede aslında hiçbir engel tanımayan bireylerimizle, engellerin sadece duygu ve düşüncelerde olduğunu bir kez daha hatırlatmak için birçok etkinlik gerçekleştirilmekte. Valimiz Dr. Osman Varol ile eşi Funda Varol Hanımefendi, her fırsatta dile getirdikleri bu önemli noktayı bugün de birçok etkinlikte ifade etmektedir.

Dünya Engelliler Günü vesilesiyle valiliğimizce düzenlenen yemek etkinliğinde, engelli bireylerimizle bir araya gelerek, gönül bağları kurabildikten sonra hiçbir engelin kalmadığını ifade Valimiz, toplum olarak her geçen gün daha bilinçli ve daha duyarlı olabilmemizden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 
Altı Nokta Körler Derneği Amasya Şubesi Başkanı Musa Demiryarar ile Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir’de yapmış oldukları konuşmalarda birbirimizi anlayarak ve saygı duygusunu yükselterek aslında birçok engelin doğal olarak ortadan kalktığına işaret ettiler.
 
Ayrıca etkinliğe katılan Vali Yardımcıları Mehmet Ercan Aslantaş ile Turgay İlhan, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, Türkiye Sakatlar Derneği Amasya Şubesi Başkanı Emine Hicin Arslan ile çok sayıda vatandaşımız da bu duygu ve düşüncelerin ne kadar isabetli olduğuna işaret ettiler.
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.