İMAR BARIŞI İLE YAPI KAYIT BELGELERİNİ ALAN VATANDAŞLARIMIZIN MÜHÜRLEME VE YIKIM KARARI İŞLEMLERİ İPTAL EDİLİYOR

Amasya İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü tarafından 2008 yılı Nisan ayından kanunun yürürlüğe girdiği tarih olan 31.12.2017 tarihe kadar İlimiz Merkez ve İlçelerinde bulunan ruhsatsız, ruhsat ve ruhsat eki projelere aykırı yapılardan dolayı İdaremizce 280 adet yapı mühürlenerek, İl Encümenince yıkım kararı alınmıştır.

Çevre Şehircilik Bakanlığınca yapılan yasal düzenlemeler kapsamında 31.12.2017 tarihinden önce imar ve ruhsata aykırı yapılmış olan yapılar İmar Barışı kapsamında Yapı Kayıt Belgesi düzenlenerek kayıt altına alınmakta ve yasallık kazanmaktadır.
 
İmar Barışının yürürlüğe girmesi ile birlikte Amasya İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü yetkilerince tüm ilçelerde muhtarlara yönelik bilgilendirme toplantıları yapılmıştır. Yapılan toplantılarda imar barışının çok önemli bir yasal düzenleme olduğu ve hangi yapıların İmar Barışından yararlanabileceği, imar barışına başvuru işlemlerinin nasıl yapılacağı örnekler üstünden anlatılmıştır. Köylerde bulunan mühürlenmiş yâda izinsiz yapılmış tüm yapı sahiplerinin ve köy halkının Muhtarlar tarafından bilgilendirilmesi gerektiği ve bu sayede tüm yapıların kayıt altına alınacağı aktarılmıştır
 
Yapılan bu bilgilendirmeler neticesinde ilimiz merkez ve ilçelerinden 333 vatandaşımız yapı kayıt belgesi almak için müracaatta bulunmuş olup şimdiye kadar 60 vatandaşımız yapı kayıt belgesi almışlardır. Yapı kayıt belgelerini alan 60 Vatandaşlarımızın mühürleme ve yıkım kararı işlemleri iptal edilmiştir.
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.